//Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP στη μεταμόσχευση μαλλιών.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP στη μεταμόσχευση μαλλιών.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Platelet Rich Plasma, που σημαίνει πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια.

Είναι δηλαδή πλάσμα του αίματος, το οποίο μετά από ειδική επεξεργασία, καθίσταται εμπλουτισμένο σε αιμοπετάλια.

Το PRP έχει 2 με 6 φορές περισσότερη συγκέντρωση αιμοπεταλίων και προέρχεται από το αίμα του ασθενούς, κατόπιν φυγοκέντρισης.

Το PRP, ωστόσο, περιέχει περίπου 1.000.000 αιμοπετάλια ανά mm3. Τα αιμοπετάλια συμμετέχουν στη διαδικασία της πήξης και περιέχουν εκτός των άλλων, αυξητικούς παράγοντες και κυτοκίνες που ρυθμίζουν την επούλωση, καθώς και την αναγέννηση ιστών και κυττάρων.

Οι Αυξητικοί Παράγοντες (growth factors) είναι ειδικές πρωτεΐνες, που απελευθερώνονται από διάφορα κύτταρα του οργανισμού μας (όπως τα αιμοπετάλια) και τον βοηθούν, να αποκαταστήσει τους δυσλειτουργικούς ιστούς ή εκείνους που έχουν υποστεί βλάβη, αναπτύσσοντας αναγεννητική και αναπλαστική δράση.

Στην πρότυπη δερματολογική κλινική Skin and Hair, η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP εφαρμόζεται μετεγχειρητικά, στη μεταμόσχευση μαλλιών, για βελτίωση της επουλωτικής δραστηριότητας στη δότρια περιοχή καθώς και στη δέκτρια περιοχή, για αύξηση της αγγειακής αιμάτωσης των μεταμοσχευμένων θυλακικών μονάδων (revascularization process).