//Χέρια και χείλη: πώς να τα προστατέψετε από το κρύο!

Χέρια και χείλη: πώς να τα προστατέψετε από το κρύο!

Είναι γεγονός! Όλοι μας απολαύσαμε το χιόνι και τα μαγευτικά λευκά τοπία που μας χάρισε. Όπως και να ‘χει όμως σε αυτές τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες πρέπει να περιποιηθείτε και να προστατεύσετε το δέρμα σας που είναι εξαιρετικά ευάλωτο και ευαίσθητο.

Εν αρχή ην η ενυδάτωση: Το κρύο και ο αέρας, όπως ήδη γνωρίζετε, ξηραίνει το δέρμα, ακόμη και το πιο λιπαρό. Αν δε, ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών με ξηρή επιδερμίδα τότε τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά μιας και τόσο το σκάσιμο όσο και οι κοκκινίλες σας ταλαιπωρούν μέρες, σαν αυτές που διανύουμε Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει αμέσως μετά τον καθαρισμό της επιδερμίδα σας να χρησιμοποιείτε μια πλούσια ενυδατική κρέμα.

Τα πιο ευαίσθητα σημεία

Είναι δύο συγκεκριμένα όμως σημεία που ταλαιπωρούνται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο σε πρόσωπο και σώμα. Πρόκειται για τα χείλη και τα χέρια. Κι αν τα δεύτερα μπορείς να τα προστατεύσετε ευκολότερα φορώντας γάντια, τα πρώτα είναι εκτεθειμένα. 

Τι πρέπει να κάνεις

Χείλη: Το lip balm είναι ένα χρήσιμο προϊόν που καλό είναι να χρησιμοποιείτε, ενώ είναι σημαντικό να αναζητάτε προϊόντα που περιέχουν συστατικά, όπως καστορέλαιο, φυσικά έλαια ή γλυκερίνη. Βεβαιωθείτε, ότι το προϊόν για τα χείλη σας φέρει επίσης την ένδειξη «χωρίς άρωμα» και «υποαλλεργικό». Εάν τα χείλη σας τσούζουν μετά τη χρήση ενός προϊόντος για τα χείλη, σταματήστε να το χρησιμοποιείτε. Εφαρμόστε το lip balm όλη την ημέρα και πριν πάτε για ύπνο. Εάν τα χείλη σας είναι πολύ ξηρά και σκασμένα, δοκιμάστε, επίσης, μια παχιά αλοιφή, όπως η βαζελίνη. Η αλοιφή σφραγίζει σε υγρασία περισσότερο από τα υπόλοιπα προϊόντα. 

Χέρια: Προσπαθήστε να μην πλένετε συχνά τα χέρια με ζεστό νερό. Το ζεστό νερό προκαλεί ξηρότητα και σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες η κατάσταση χειροτερεύει. Αν πάλι είναι απαραίτητο φροντίστε να χρησιμοποιείτε μια υγρή, απαλή σύνθεση με φυσικά συστατικά.  Επίσης καλό είναι να αποφεύγεις αυτές της ημέρες τη συχνή χρήση αντισηπτικού που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ξηρότητα στο ευαίσθητο δέρμα των χεριών. Παράλληλα, κρατήστε τα χέρια σας ζεστά και προστατευμένα. Το να φοράτε γάντια θα επιβραδύνει την απώλεια υγρασίας του δέρματος.

Απολέπιση και Ενυδάτωση: Μπορείτε να χρησιμοποιείτε μια απαλή φόρμουλα που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα αρκεί στη συνέχεια να εφαρμόσετε μια πλούσια ενυδατική κρέμα.

Πηγή Άρθρου

American Academy of Dermatology (online article)

How to prevent and treat dry, chapped lips

https://bit.ly/3IzuPVU