//Σημαντική ενημέρωση από την Αμερικανική Κοινότητα Δερματοχειρουργικής ASDS

Σημαντική ενημέρωση από την Αμερικανική Κοινότητα Δερματοχειρουργικής ASDS

Με επίσημη ανακοίνωση, που εξέδωσε η Αμερικανική Κοινότητα Δερματοχειρουργικής ASDS εφιστά την προσοχή όλων μας για μια νέα «τάση», που παρατηρείται συχνά μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Ειδικότερα, έντονα παρατηρείται το φαινόμενο, να γίνεται χρήση «υαλουρονικού στυλό» από πολλά νεαρά άτομα και αυτό να προβάλλεται μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Μέσα από τα διάφορα βίντεο, που «ανεβάζουν» οι, πολλές φορές, ανήλικοι νέοι εμφανίζονται οι ίδιοι να χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη συσκευή, που φέρεται να παρέχει υαλουρονικό οξύ στα επιδερμικά και ανώτερα δερματικά στρώματα του δέρματος χωρίς βελόνες ή ενέσεις.

Η ASDS εφιστά την προσοχή σας και σας προτρέπει να αποφεύγεται την χρήση τέτοιων συσκευών ή άλλων σχετικών προϊόντων. Η εφαρμογή πράξεων αισθητικής Δερματολογίας αποτελεί αρμοδιότητα του ειδικού Δερματολόγου και μόνο.

Η ASDS ενημερώνει, ότι τα στυλό αποτελούν ιατρικές συσκευές, που αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά για την παροχή ινσουλίνης και χρησιμοποιούν τεχνολογία πίεσης, ενώ επισημαίνει ότι ενδέχεται να υπάρξουν ανεπιθύμητες ενέργειες από τη μη σωστή χρήση τους.  

Για να εκπαιδεύσει και να ενημερώσει τον γενικό πληθυσμό η ASDS δημιούργησε ένα φυλλάδιο εκπαίδευσης ασθενών, για να μοιραστεί αυτήν τη σημαντική ειδοποίηση για την ασφάλεια των ασθενών. Στην πηγή του άρθρου, μπορείτε να το διαβάσετε αναλυτικά.

Ο Δερματολόγος – Δερματοχειρουργός Σωτήρης Θεοχάρης μας δήλωσε σχετικά: «Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ αποτελεί, παγκοσμίως, μια από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους αντιγήρανσης και ανάπλασης του δέρματος. Ωστόσο, η ευρεία χρήση της εν λόγω θεραπείας δεν αντισταθμίζεται από ένα «τεχνολογικό προϊόν» ή «στυλό», ενώ θα πρέπει η εφαρμογή της να πραγματοποιείται αυστηρά και αποκλειστικά από τον Δερματολόγο, ο οποίος κατέχει την ειδική γνώση για την κλινική διάγνωση πριν την πράξη, την εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος αλλά, επίσης, και την αποφυγή των ανεπιθύμητων παρενεργειών αυτής. Τέλος, ο ασθενής οφείλει μετά την εφαρμογή να τηρήσει το πρωτόκολλο οδηγιών, που θα του δώσει ο ιατρός του. Είναι σημαντικό να εμπιστεύεστε το δέρμα σας και την υγεία του, στους επιστήμονες, που το νοιάζονται και το αγαπούν. Μην το αφήνετε στην τύχη της όποιας «μοδάτης συσκευής».

Πηγή Άρθρου

https://www.asds.net/Portals/0/PDF/asdsa/Hyaluron_Pen_%20Flyer_V11.pdf

#ASDS #hylaronpens