//Γνωρίζετε τον τύπο του δέρματός σας;

Γνωρίζετε τον τύπο του δέρματός σας;


⁣Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για τον τύπο του δέρματός σας και το ποιος είναι ο καταλληλότερος τρόπος να το φροντίσετε;

Και όμως. Δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Συνήθως, οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να περιποιηθούν το δέρμα τους, ανάλογα με τον τύπο του ή χρησιμοποιούν προϊόντα, που δεν ενδείκνυται για αυτό.

Για να πετύχετε ένα υγιές, λαμπερό και ενυδατωμένο δέρμα πρέπει να κάνετε τα εξής: ⁣
???? κατανοήστε και αναγνωρίστε τον τύπο του δέρματός σας ⁣
✌️ εξατομικεύστε τη ρουτίνα του δέρματός σας, ώστε να ταιριάζει με τον τύπο του δέρματός σας⁣

Ποιοι είναι οι 5 διαφορετικοί τύποι δέρματος⁣;

Οι τύποι δέρματος έχουν ως εξής:

  1. το κανονικό δέρμα, το οποίο είναι απαλότερο σε σύγκριση με τους υπόλοιπους τύπους δέρματος. Επίσης, είναι ανθεκτικό δέρμα, που δεν εμφανίζει μεγάλη έκκριση σμήγματος.
  2. το ευαίσθητο δέρμα, που, συνήθως, παρουσιάζει έντονα συμπτώματα όπως ερυθρότητα, κνησμό και τσούξιμο. Ο συγκεκριμένος τύπος δέρματος χρήζει ιδιαίτερης προσοχής μιας και το ευαίσθητο δέρμα είναι πιο λεπτό από το κανονικό και ως εκ τούτου κρίνεται αναγκαία η χρήση των κατάλληλων προϊόντων.
  3. το λιπαρό δέρμα, το οποίο παρουσιάζει εμφάνιση μαύρων στιγμάτων, έντονη έκκριση σμήγματος, διευρυμένους πόρους, έντονη γυαλάδα και ακόμη τάση ακμής.
  4. το ξηρό δέρμα, το οποίο χαρακτηρίζεται από αφυδάτωση, έλλειψη υγρασίας και ύπαρξη έντονου σμήγματος. Πρόκειται, δηλαδή, για τον αντίθετο τύπο δέρματος από το λιπαρό.
  5. το μεικτό δέρμα, το οποίο παρουσιάζει έντονη έκκριση σμήγματος στην Τ – ζώνη του προσώπου και ξηρότητα στα υπόλοιπα σημεία του προσώπου, όπως τα μάγουλα και κοντά στην περιοχή των ματιών.

Συμβουλές φροντίδας για κάθε τύπο δέρματος

Κανονικό Δέρμα: Χρησιμοποιήστε ήπιο καθαριστικό 1-2 φορές την ημέρα και ενυδατική κρέμα ημέρας με αντηλιακή προστασία.

Ευαίσθητο Δέρμα: Χρησιμοποιείστε ήπιο καθαριστικό μία φορά την ημέρα και αποφύγετε προϊόντα, που να περιέχουν άρωμα, αλκοόλ κ.ά.

Λιπαρό Δέρμα: Χρησιμοποιείστε ένα καθαριστικό σε μορφή αφρού, μία έως δύο φορές την ημέρα και φροντίστε να μην τρίβετε έντονα το δέρμα σας. Επίσης, φροντίστε τα προϊόντα, που χρησιμοποιείται να αναγράφονται, στην ετικέτα τους, ως oil free προϊόντα.

Ξηρό δέρμα: Χρησιμοποιείστε ένα πλούσιο σε ενυδατικά στοιχεία καθαριστικό, σε καθημερινή βάση. Επίσης, φροντίστε να περιποιείστε την επιδερμίδα σας με μια πλούσια ενυδατική κρέμα, την οποία να ανανεώνετε συχνά.

Μεικτό δέρμα: Χρησιμοποιείστε ήπιο καθαριστικό μία έως δύο φορές την ημέρα και φροντίστε να πραγματοποιείτε τακτικά απολέπιση στην επιδερμίδα σας με ειδικά προϊόντα ή και με θεραπείες καθαρισμού στον δερματολόγο σας.

Tips ️και συμβουλές για όλους τους τύπους δέρματος⁣

Ανεξαρτήτως του τύπου δέρματος, που διαθέτετε θα πρέπει να γνωρίζετε ορισμένες γενικές συμβουλές, που ισχύουν για όλους τους τύπους δέρματος. Ειδικότερα, μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε, σε καθημερινή βάση, αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας, ενυδατική κρέμα ημέρας αλλά και να φροντίζετε να καθαρίζετε καθημερινά το πρόσωπό σας, με τα κατάλληλα προϊόντα. Ανάλογα με τις ανάγκες τις επιδερμίδας σας υπάρχουν στην αγορά πολλές επιλογές, ωστόσο, είναι καλό να συμβουλευθείτε τον δερματολόγο σας, ο οποίος θα σας κατευθύνει στην ιδανικότερη, για εσάς, επιλογή.

Επίσης, αποφύγετε να πραγματοποιείτε τεχνητό μαύρισμα, καθώς αυξάνεται τις πιθανότητες εμφάνισης μελανώματος ή άλλου τύπου καρκίνου του δέρματος.

Ο κάθε τύπος δέρματος είναι μοναδικός, όπως και εσείς. Για να φροντίσετε με τον κατάλληλο τρόπο την επιδερμίδα σας, απευθυνθείτε στο δερματολόγο Σωτήρη Θεοχάρη, ο οποίος θα σας κατευθύνει στις ενδεδειγμένες, για εσάς θεραπείες και θα σας συστήσει τα προϊόντα, που θα κάνουν την επιδερμίδα σας πιο λαμπερή από ποτέ!