//Οι στόχοι της Skin and Hair για το 2020!

Οι στόχοι της Skin and Hair για το 2020!

Η νέα δεκαετία ξεκίνησε δυναμικά και αποτελεί την αφετηρία μιας νέας δημιουργικής εποχής. Με αφορμή την έναρξη του νέου έτους, η Skin and Hair καταγράφει τους δικούς της στόχους υγείας και ευεξίας. Ας προσπαθήσει, λοιπόν, ο καθένας από μας να τους εφαρμόσει σε ατομικό επίπεδο αλλά και να βοηθήσει – στηρίξει άτομα, του στενού και ευρύτερου περιβάλλοντος του, να θέσουν παρόμοιους με αυτούς στόχους, για το κοινό καλό και την ποιοτική βελτίωση της ζωής μας.

  • Φροντίζουμε να εντάξουμε τον προληπτικό ιατρικό έλεγχο στη ζωή μας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προγραμματίζουμε τουλάχιστον έναν προληπτικό έλεγχο υγείας κατά τη διάρκεια του έτους. Μην ξεχνάτε, ότι πολλές από τις σύγχρονες ασθένειες, όπως οι κακοήθειες, οι καρδιοπάθειες, ο σακχαρώδης διαβήτης, μπορούν να διαγιγνώσκονται πρώιμα και έτσι να αντιμετωπίζονται έγκαιρα και με επιτυχία. Στo πλαίσιo του προληπτικού δερματολογικού ελέγχου, κρίνεται απαραίτητη η δερματοσκόπηση – χαρτογράφηση σπίλων. Αν δεν πραγματοποιήσατε την εν λόγω εξέταση πριν το τέλος της χρονιάς που πέρασε, είναι μια καλή ευκαιρία να επισκεφθείτε τον Δερματολόγο σας έτσι ώστε να εξεταστούν και να μελετηθούν κλινικά υπάρχοντες ή νέοι σπίλοι.  Έχει αποδειχθεί ότι η Δερματοσκόπηση αυξάνει σημαντικά τη διαγνωστική ικανότητα στην ανίχνευση του μελανώματος και ειδικά, όταν αυτό βρίσκεται σε πρώιμα στάδια.
  • Δίνουμε στο δέρμα σας την προσοχή, που του αξίζει. Το δέρμα αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Είναι σημαντικό να φροντίζουμε για τη σωστή ενυδάτωση – περιποίησή του και να αντιμετωπίζουμε τυχόν εξειδικευμένες ανάγκες του.
  • Παίρνουμε την απόφαση να διακόψουμε το κάπνισμα. Tο κάπνισμα αποτελεί μια ψυχολογική και σωματική εξάρτηση, η οποία θεωρείται δύσκολο να διακοπεί. Τα οφέλη διαπιστώνονται στη βελτίωση της συνολικής υγείας αλλά και στην όψη και υγεία του δέρματος, ενώ ο κίνδυνος εμφάνισης χρονίων παθήσεων, που αποδίδονται στο κάπνισμα, μειώνεται από το πρώτο κιόλας διάστημα διακοπής του.
  • Εντάσσουμε την άσκηση στο καθημερινό μας πρόγραμμα. Επιστρέφοντας στην καθημερινότητα, μετά το πέρας των εορτών, καλό είναι να εντάξουμε στην καθημερινότητα μας την άσκηση χωρίς υπερβολές ή ακρότητες. Το περπάτημα ή τρέξιμο θεωρείται η ιδανική λύση για τους περισσότερους. Μερικές ώρες άσκησης την εβδομάδα αποτελούν έναν ιδιαίτερα ευεργετικό παράγοντα για την υγεία μας, μειώνοντας τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, το στρες, ενώ συμβάλλουν στην καλή φυσική μας κατάσταση και ευεξία.
  • Υιοθετούμε υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Μετά τις διατροφικές παρασπονδίες των γιορτών, είναι η κατάλληλη στιγμή να θέσουμε καινούργιους διατροφικούς στόχους για το 2020  και να προσπαθήσουμε να τους διατηρήσουμε καθόλη τη διάρκεια του έτους. Η υιοθέτηση ενός υγιεινού και ορθού διατροφικά πλάνου έχει ως στόχο να εφοδιάσει τον οργανισμό μας με τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία, που χρειάζεται για την ομαλή λειτουργία του. Τα οφέλη της είναι σημαντικά, μιας και μπορούμε να αποκτήσουμε φυσιολογικό σωματικό βάρος, ομορφιά, βελτιωμένη καρδιοαγγειακή λειτουργιά καθώς και να βελτιώσουμε την αυτοπεποίθηση αλλά και την διάθεση μας.
  • Τηρούμε σωστά ωράρια ύπνου. Η σωστή διάρκεια του ύπνου καθώς και η ποιότητά του θεωρούνται πολύ σημαντικές παράμετροι για τη σωματική αλλά και ψυχική μας υγεία. Πολλές φορές ξυπνάμε, νιώθοντας πιο κουρασμένοι απ’ ό,τι ήμασταν πριν κοιμηθούμε και αναρωτιόμαστε για την αιτία. Τις περισσότερες φορές, η κακή ποιότητα του ύπνου, η περιορισμένη διάρκειά του ή οι ακανόνιστες ώρες ευθύνονται για την αρνητική αυτή αίσθηση.
  • Διώχνουμε το στρες και υιοθετούμε μια θετικότερη οπτική για τα πράγματα. Η στρεσογόνος καθημερινότητα συνήθως επιφέρει αρνητικότατες επιπτώσεις στην ψυχική μας υγεία. Ας αναρωτηθούμε, είναι όντως οι καθημερινές αγχογόνες «καταστάσεις» τόσο σημαντικές ή μήπως πρέπει να αρχίσουμε να αναθεωρούμε μερικές από αυτές;
  • Θέτουμε ως στόχο την αυτοβελτίωση. Η πρόοδος δε σταματά ποτέ. Έτσι, βρίσκοντας τα τρωτά μας σημεία και αναγνωρίζοντας τους τομείς, στους οποίους θα θέλαμε να βελτιωθούμε, κάνουμε το πρώτο βήμα για την ατομική μας εξέλιξη.
  • Βρίσκουμε χρόνο για τον εαυτό μας. Αφιερώστε λίγο χρόνο από την καθημερινότητα σας για να νιώσετε ανανεωμένοι. Το 2020 ξεκινήστε το hobby, που πάντα θέλατε. Αφήστε για λίγο το κινητό σας και διαβάστε εκείνο το βιβλίο, που έχετε φυλαγμένο στο συρτάρι.
  • Επενδύουμε στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Με την έναρξη του νέου έτους επενδύουμε στο χαμόγελό μας, σε έναν θετικότερο τρόπο σκέψης και φροντίζουμε να διαθέτουμε μια πιο θετική – φιλική διάθεση προς τον κοινωνικό μας περίγυρο. Έτσι, βελτιώνουμε τις διαπροσωπικές μας σχέσεις και μειώνουμε τις αποστάσεις με τους ανθρώπους γύρω μας.

Σας ευχόμαστε το 2020 να είναι πραγματικά η καλύτερή σας χρονιά!