//Να σας συστήσουμε την Ellamay!

Να σας συστήσουμε την Ellamay!

Σήμερα θα σας συστήσουμε την Ellamay Khongroj Fitzgerald. Η Ellamay είναι μια Αυστραλο -Ταϊλανδέζα φωτογράφος – καλλιτέχνης που ζει και εργάζεται στο Yugambeh Country QLD και μένει στην Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας. Το έργο της διερευνά την γυναικεία μορφή και της σύνδεσής της με το φυσικό περιβάλλον. Πρόσφατα, η Ellamay άλλαξε το ενδιαφέρον της για να εξερευνήσει τη δική της ταϊλανδέζικη κουλτούρα και την μικτή ασιατική ταυτότητα μέσω της τέχνης της. Με το βλέμμα στραμμένο στην γυναικεία σκοπιά, η Ellamay χρησιμοποιεί τη φωτογραφία ως μια πλατφόρμα για να αμφισβητήσει τις κοινωνικές νόρμες, να ανυψώσει τους ανθρώπους από διαφορετικά πολιτιστικά υπόβαθρα και να τους δώσει φωνή.

Το 2019, η Ellamay ξεκίνησε το «Self Love Project», φωτογραφίζοντας μαζί γυμνές γυναίκες όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων. Ο σκοπός του έργου ήταν να δημιουργήσει έναν ασφαλή πλαίσιο για τις γυναίκες αυτές, έτσι ώστε να εκφράζονται ανοιχτά, να ενθαρρύνουν την αποδοχή του εαυτού τους και να παροτρύνουν και άλλες γυναίκες να αγαπήσουν το σώμα τους με τα θετικά και τα αρνητικά του στοιχεία.

Η Ellamay αποφοίτησε με πτυχίο φωτογραφίας από το QCA Brisbane, 2014. Έχει παρουσιάσει πληθώρα έργων για το Bleach Festival 2020, Placemakers Gold Coast, Mint Art House, Level Up Gallery, Level One Seventeen Gallery, Running Duck Theatre Company, SUNSTUDIOS Sydney και QCA Brisbane.

Ellamay Fitzgerald

Με αφορμή, τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας και το θέμα #ChooseToChallenge, η Ellamay έδωσε μια συνέντευξη μιλώντας για την αυτοαγάπη και την αυτοεκτίμηση. Παρακάτω ακολουθεί ένα μικρό απόσpασμα των όσων δήλωσε τα παρακάτω.

Έχετε κάποια συμβουλή για νέες γυναίκες που θέλουν να επιτύχουν σπουδαία πράγματα στην φωτογραφία ή σε άλλους χώρους;
Να είσαι ο εαυτός σου! Ο καθένας από εμάς είναι μοναδικός και ως δημιουργικοί έχουμε τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε τον δικό μας δρόμο. Οι άνθρωποι θα συνδεθούν με το έργο σας εάν αυτό έχει αξία και προέρχεται από έναν χώρο αυθεντικότητας. Κάποιες συμβουλές που με βοηθούσαν πάντα σε στιγμές αμφιβολίας για τον εαυτό μου είναι ότι η αποτυχία δεν υπάρχει, απλώς η ζωή μας οδηγεί σε διαφορετική κατεύθυνση.

Το φετινό θέμα της ημέρας της γυναίκας είναι #ChooseToChallenge. Πώς επιλέγετε να αμφισβητήσετε τις κοινωνικές νόρμες, τις προσδοκίες των γυναικών και / ή την ανισότητα των φύλων στη ζωή σας;
Η δουλειά μου αντικατοπτρίζει τις δικές μου αξίες και τις αλλαγές που θέλω να δω στον κόσμο. Στη φωτογραφική μου ματιά, το επίκεντρο της δουλειάς μου είναι η ενδυνάμωση των γυναικών μέσω της στήριξης της διαφορετικότητας του σώματος, των εθνοτήτων και του υπόβαθρου.

Ένα σημαντικό μέρος της δουλειάς μου είναι επίσης η ανάδειξη των περιθωριοποιημένων φωνών και των έγχρωμων γυναικών στην κοινότητά μας. Μέσω της δημιουργικής μου πρακτικής, ελπίζω να φέρω την πολιτιστική ευαισθητοποίηση και την κοινωνική αλλαγή στο προσκήνιο και να δώσω ενεργό χώρο στους διαφορετικούς ανθρώπους.

Μπορείτε να μας πείτε για μια συγκεκριμένη πρόκληση που αντιμετωπίσατε και ξεπεράσατε, είτε προσωπική είτε επαγγελματική;
Αυτό το περασμένο έτος πραγματικά μπήκα σε μια διαδικασία αποδοχής του εαυτού μου, όπως ακριβώς είναι αλλά και της πολιτιστικής μου ταυτότητας. Δεν ένιωθα πάντα έτσι και πάλευα με το άγχος και την αμφιβολία για τον εαυτό μου στο παρελθόν. Νιώθω ευγνώμων που έχω ένα ισχυρό δίκτυο ανθρώπων γύρω μου που με στηρίζουν και με αγαπούν. Ως γυναίκες πιστεύω ότι είναι πραγματικά σημαντικό να υψώνουμε τις φωνές μας και να υποστηρίζουμε η μία την άλλη αντί να βλέπουμε η μία την άλλη με τρόπο ανταγωνιστικό. Η δημιουργία μιας υποστηρικτικής κοινότητας θα δημιουργήσει με τη σειρά της περισσότερες ευκαιρίες για τις γυναίκες και θα τις επιτρέψει να ευδοκιμήσουν!

Η αυτοαγάπη, η αποδοχή του δέρματός μας και η αναγνώριση των θετικών του στοιχείων απαιτεί χρόνο.

Εμείς, στην Skin and Hair, είμαστε εδώ για να αποτελέσουμε μέρος αυτού του ταξιδιού και να σας μυήσουμε στην πραγματική ομορφιά του δέρματος.

We Love Yourself

https://www.ellamayphoto.com