//Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής των Χεριών

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής των Χεριών

Η 5η Μαΐου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια ημέρα για την Υγιεινή των Χεριών. Ο φετινός εορτασμός της ημέρας είναι αφιερωμένος στους ήρωες των πρώτης γραμμής, στους νοσηλευτές και τις μαίες, όπου με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αγάπης προς τον συνάνθρωπο, συνέβαλαν στην ασφάλεια της υγείας των ασθενών, μητέρων και παιδιών σε όλους τους χώρους παροχής υγείας.

Στην πρωτόγνωρη συνθήκη της πανδημίας του κορωνοϊού, η σωστή υγιεινή των χεριών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα, αν όχι το σημαντικότερο μέτρο πρόληψης κατά της διασποράς μικροβίων. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η προσωπική υγιεινή των χεριών μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς όχι μόνο των επαγγελματιών υγείας αλλά και των πολιτών και βασικό όπλο αντιμετώπισης της πανδημίας από το νέο κορωνοϊό.

Κάθε φορά που καθαρίζουμε τα χέρια μας και φροντίζουμε για την προσωπική μας υγιεινή, προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας από την μετάδοση του νέου κορωνοϊού, περιορίζουμε τον αριθμό των συνανθρώπων μας που μπορεί να νοσήσουν και είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στις ευπαθείς ομάδες.

Σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας κατά του Covid 19, τα καθαρά χέρια αποτελούν την ασπίδα προστασίας για πολίτες, επαγγελματίες υγείας και ασθενείς.

Η σημερινή ημέρα μας μεταλαμπαδεύει ένα σημαντικό μήνυμα. Όλοι μαζί ας πράξουμε με υπευθυνότητα, ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων για να προστατεύσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας και ας υιοθετήσουμε την προσωπική υγιεινή στην καθημερινότητά μας.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) φροντίζει διαρκώς με ενημερωτικό υλικό και αναλυτικές ανακοινώσεις να καθοδηγεί και να εκπαιδεύει το κοινό για ό,τι σχετικό με την υγιεινή των χεριών.

Για να ενημερωθείτε αναλυτικότερα για τις οδηγίες του ορθού καθαρισμού των χεριών αλλά και την χρήση απολυμαντικών, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας: https://bit.ly/3c8vlum