//Μένουμε σπίτι και θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί!

Μένουμε σπίτι και θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί!

Η καμπάνια “Μένουμε σπίτι” από το Υπουργείο Υγείας μας προτρέπει να αυτοπεριορίσουμε τις μετακινήσεις μας, στο ελάχιστο αλλά και να επιδείξουμε ατομική ευθύνη. Δύο σημαντικότατα «όπλα» κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Υγείας επιστρατεύει κάθε πρόσφορο μέσο που του δίνει η τεχνολογία, για να επικοινωνήσει το πιο αποτελεσματικό μέτρο κατά της διασποράς της νόσου.

Μένουμε σπίτι, γιατί αυτή είναι μια πράξη ευθύνης απέναντι στους ανθρώπους, που αγαπάμε. Προστατεύουμε τον εαυτό μας, τους μεγαλύτερους, τους μικρότερους, τους γονείς μας, τα παιδιά και όλους τους συμπολίτες μας.

Μένουμε σπίτι, γιατί αυτό υποδεικνύουν οι ειδικοί και έγκριτοι επιστήμονες, που γνωρίζουν καλύτερα. Ακολουθούμε τις οδηγίες τους και κλείνουμε την πόρτα στον κορωνοϊό. Ειδικά αν ανήκουμε σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, προσέχουμε ακόμα περισσότερο.

Μένουμε σπίτι και αυτό έχει και τα καλά του. Θα μπορέσουμε να αφιερώσουμε ποιοτικό χρόνο στους ανθρώπους μας και να συνειδητοποιήσουμε, ό,τι τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Η υγεία και οι μικροχαρές της ζωής είναι τα πολυτιμότερα αγαθά, που έχουμε.

Μένουμε σπίτι, μένουμε ψύχραιμοι και τηρούμε τις οδηγίες ατομικής υγιεινής, για να περιοριστεί όσο περισσότερο η εξάπλωση του ιού.

Μένουμε σπίτι και είμαστε αισιόδοξοι. Με χαμόγελο, δύναμη ψυχής, θετική σκέψη και ελπίδα, σύντομα θα ξεπεράσουμε την περίοδο αυτή.

Μένουμε σπίτι, μένουμε ενωμένοι και θα τα καταφέρουμε!

Το ιατρείο μας θα είναι ανοιχτό εξυπηρετώντας – για τις επόμενες 15 μέρες- μόνο δερματολογικά και δερματοχειρουργικά περιστατικά, τηρώντας πάντοτε τους κανόνες προστασίας ασθενών και εργαζομένων των ΕΟΔΥ, ΙΣΑ, ΕΔΑΕ και ΕΕΔΧ.

Γενικά προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς ιών του αναπνευστικού, περιλαμβανομένου του νέου κορονοϊου SARS-CoV-2, αναφέρονται κατωτέρω: 

Οδηγίες ατομικής υγιεινής

  • Παραμονή κατ’ οίκον και αποχή από την εργασία οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού
  • Αποφυγή στενής επαφής, εφόσον αυτό είναι δυνατό, με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει συμπτώματα από το αναπνευστικό, όπως βήχα ή πταρμό (φτέρνισμα). Αυτό ιδιαίτερα ισχύει για τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
  • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
  • Σε βήχα ή φτέρνισμα κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, απόρριψη του χρησιμοποιημένου χαρτομάντηλου στους κάδους απορριμμάτων και επιμελές πλύσιμο των χεριών.
  • Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20’’, πριν τη λήψη τροφής και μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα, και προσεκτικό στέγνωμα χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.
  • Εναλλακτικά του πλυσίματος χεριών, μπορεί να εφαρμοστεί καλό τρίψιμο των χεριών με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.