//Κορωνοϊός: Σημαντικές δωρεές από δύο Ελληνικές Εταιρείες Δερματολογίας εν μέσω της πανδημίας.

Κορωνοϊός: Σημαντικές δωρεές από δύο Ελληνικές Εταιρείες Δερματολογίας εν μέσω της πανδημίας.

Η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) και η Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής, Laser & Αισθητικής Δερματολογίας (ΕΕΔΧ) πραγματοποίησαν δύο σημαντικές δωρεές για την στήριξη του τομέα της υγείας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, κατά την διάρκεια του κρίσιμου Απρίλη, που ολοκληρώθηκε.

Συγκεκριμένα, η ΕΔΑΕ, μέλος της οποίας είναι ο ιατρός Σωτήρης Θεοχάρης, στην προσπάθεια της να συνδράμει την πολιτεία στον αγώνα ενάντια του Covid 19 δώρισε στο Υπουργείο Υγείας τρεις τροχήλατους αναπνευστήρες, οι οποίοι και διατέθηκαν στην Β’ ΥΠΕ.

Επίσης, μια ακόμη σημαντική δωρεά πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής, Laser & Αισθητικής Δερματολογίας (ΕΕΔΧ), Γενικός Γραμματέας της οποίας είναι ο ιατρός Σωτήρης Θεοχάρης. Ειδικότερα, η εταιρεία, στην κρίσιμη αυτή συγκυρία και με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ αποφάσισε τη δωρεά χρημάτων στο ΝΘΠ “Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ” το οποίο είναι αποκλειστικά και μόνο κέντρο νοσηλείας των πασχόντων εκ του ιού COVID-19. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου διέθεσε τα χρήματα για την αγορά μετωπιαίου κατόπτρου, λαρυγγοσκοπίου, ωτοσκοπίου και πέντε φορητών οξύμετρων, πιεσόμετρων και θερμόμετρων.

Ο ιατρός Σωτήρης Θεοχάρης δήλωσε σχετικά: «Σε αυτές τις κρίσιμες και απαιτητικές στιγμές, που διανύει η Ελλάδα, η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) και η Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής, Laser & Αισθητικής Δερματολογίας (ΕΕΔΧ) στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, αρωγοί  με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης αλλά και προσφοράς απέναντι στους συνανθρώπους μας, που ανήκουν στις ευαίσθητες ευπαθείς ομάδες αλλά και τον υπόλοιπο πληθυσμό. Το παράδειγμα αυτό οφείλουν να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες ή συλλογικά όργανα από τον τομέα της υγείας, έτσι ώστε να θωρακίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το εθνικό σύστημα υγείας και να ενισχύσουμε την πρόσβαση του πληθυσμού σε ανθεκτικές υπηρεσίες υγείας».