//Η σωστή υγιεινή μας αφορά όλους.

Η σωστή υγιεινή μας αφορά όλους.

Εν μέσω της πανδημίας του Covid 19, η προαγωγή της υγιεινής των χεριών απαιτεί οργανωμένη στρατηγική, ώστε να εφαρμόζεται συνειδητά και με συνέπεια από τον καθένα από εμάς με στόχο να συμβάλει στην πρόληψη λοιμώξεων.

Η υγιεινή των χεριών, η χρήση αντισηπτικού διαλύματος (με τουλάχιστον 60% αλκόολης) αλλά και η ορθή εφαρμογή της μάσκας αποτελούν σημαντικότατα μέτρα κατά της διασποράς του ιού. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ η προσωπική υγιεινή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στης καθημερινότητάς μας.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν ο ΕΟΔΥ αλλά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), η υγιεινή των χεριών αλλά και η χρήση της μάσκας είναι αποτελεσματικά, όταν εφαρμόζονται με σωστό τρόπο, με τη σωστή μέθοδο και τεχνική. Κάθε φορά που εφαρμόζουμε τα μέτρα με συνέπεια, προστατεύουμε τον εαυτό μας αλλά και τις ευπαθείες ομάδες γύρω μας, από την μετάδοση του νέου κορονοίου και περιορίζουμε τον αριθμό των συνανθρώπων μας που θα νοσήσουν.

Ας υιοθετήσουμε την Υγιεινή των Χεριών στην καθημερινότητά μας μεταδίδοντας το μήνυμα στα μέλη της οικογένειάς μας, σε φίλους, γονείς και επαγγελματίες σε κάθε εργασιακό χώρο, ώστε να συμβάλουμε όλοι στην προσπάθεια να προστατεύσουμε την κοινωνία από την εξάπλωση του νέου ιού.

Η δερματολογική κλινική Skin and Hair σας ενημερώνει διαρκώς για τα μέτρα προφύλαξης κατά του νέου κορωνοϊού. Ο τεχνικός ασφαλείας της κλινικής φρόντισε να μας προμηθεύσει τις παρακάτω εικόνες αλλά και εμείς με τη σειρά μας εκπαιδεύσαμε όλο το προσωπικό μας για την ορθή χρήση των κάτωθι. Παράλληλα, οι εν λόγω εικόνες έχουν τοποθετηθεί στην κλινική μας, στην οποία και τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Στις παρακάτω εικόνες θα δείτε αναλυτικά όλες τις απαραίτητες οδηγίες αλλά και τις χρήσιμες πληροφορίες για την σωστή υγιεινή των χεριών, τη χρήση αντισηπτικού διαλύματος αλλά και την ορθή χρήσης της μάσκας.

Όλα τα παραπάνω πρέπει να τηρούνται σε συνδυασμό με διατήρηση των κοινωνικών αποστάσεων. Φροντίστε, λοιπόν, να αποφεύγετε τον συγχρωτισμό, κρατήστε την ενδεδειγμένη απόσταση μεταξύ σας (2 μέτρα), μην μοιράζεστε αντικείμενα με άλλα άτομα όσο αυτό είναι εφικτό και μην αγγίζεται το πρόσωπο σας.