//Επιστρέφοντας με ασφάλεια στη νέα μας καθημερινότητα.

Επιστρέφοντας με ασφάλεια στη νέα μας καθημερινότητα.

Με επίσημη ανακοίνωση και διάγγελμα από την Πολιτεία, γνωστοποιήθηκαν τα μέτρα, για την επιστροφή μας σε μια «νέα» καθημερινότητα. Από τις 4 Μάϊου, έρχεται η σταδιακή άρση της απαγόρευσης  και το νέο μας σύνθημα γίνεται πλέον «μένουμε ασφαλείς».

Μένουμε ασφαλείς απέναντι στην πρωτόγνωρη πανδημία, που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα. Μένουμε υπεύθυνοι απέναντι στους συνανθρώπους μας, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Φροντίζουμε για την δημόσια υγεία αλλά και για εμάς τους ίδιους και τηρούμε αυστηρά τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων υγείας για να βγούμε, στο τέλος, όλοι νικητές.

Στην δερματολογική κλινική Skin and Hair Medical Care πράξαμε τα δέοντα από πολύ νωρίς. Λάβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, με γνώμονα την προστασίας της υγείας των ασθενών μας αλλά και των εργαζομένων μας. Έτσι θα συνεχίσουμε και στην πορεία. Ακολουθούμε πιστά τα μέτρα προστασίας και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, του ΠΙΣ και της ΕΔΑΕ.

Επιπρόσθετα, επισημαίνουμε ότι η κλινική διαθέτει πιστοποιητικό ISO για το σύνολο των υπηρεσιών μας, για το οποίο ελεγχόμαστε σε ετήσια βάση. Σας υπενθυμίζουμε ότι έχουμε επιτυχώς αξιολογηθεί στην τελευταία επιθεώρηση τον περασμένο Μάρτιο. Επίσης, διαθέτουμε τεχνικό ασφαλείας, ο οποίος, κάθε μήνα, ελέγχει την ασφάλεια των χώρων μας, τόσο για τους εργαζομένους, όσο και τους ασθενείς μας.

Ο ιατρός Σωτήρης Θεοχάρης

Ο ιατρός Σωτήρης Θεοχάρης πλέον δέχεται ραντεβού για κάθε είδους δερματολογικά, δερματοχειρουργικά ή περιστατικά αισθητικής δερματολογίας, διαθέτοντας όλον τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό, για τον ίδιο και τους ασθενείς. Φροντίζει, επίσης, να διατηρεί τις αποστάσεις, που απαιτούνται, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Επιπλέον, το ιατρικό αλλά και παραϊατρικό προσωπικό μας είναι πλήρως εκπαιδευμένο για την ορθή χρήση του προστατευτικού εξοπλισμού αλλά και επανδρωμένο, φορώντας ειδική στολή, μιας χρήσης, μάσκα προστασίας, γάντια αλλά και προμετωπίδα, σε όλες τις εφαρμογές laser ή και άλλων θεραπειών.

Όσον αφορά στους χώρους μας, επισημαίνουμε ότι σε όλους υφίσταται φυσικός αερισμός, ο οποίος πραγματοποιείται κάθε φορά που βρίσκεται μέσα ένας ασθενής αλλά καιμετά την αποχώρηση του. Παράλληλα, πραγματοποιείται διαρκώς απολύμανση και καθαρισμός όλων των επιφανειών, των μηχανημάτων αλλά και των ιατρικών μας εργαλείων, με εγκεκριμένα διαλύματα, ενώ έχουν απομακρυνθεί περιοδικά, φυλλάδια, κ.λπ.. Διαθέτουμε δυο φυσικά αεριζόμενες αίθουσες αναμονής, μία σε κάθε όροφο αλλά και εξωτερικό – αύλειο χώρο για την παραμονή των συνοδών, αν υπάρχουν.

Στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας, φροντίζουμε έτσι ώστε οι ασθενείς, να εισέρχονται στον χώρο μας μόνο κατόπιν ραντεβού, τα οποία είναι κατανεμημένα με τέτοιον τρόπο, έτσι ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στον χώρο. Επίσης, ζητείται πάντα από τους προσερχόμενους ασθενείς να απολυμάνουν τα χέρια τους αλλά και να φορέσουν προστατευτική μάσκα προσώπου. 

H Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) με ανακοίνωση, που εξέδωσε, δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές για τη λειτουργία των δερματολογικών ιατρείων υπό τις νέες συνθήκες που προέκυψαν και συνιστά στα μέλη της επιμέλεια, ψυχραιμία, μέτρο και καθαρή κλινική σκέψη για την εφαρμογή και ορθή τήρηση των μέτρων προστασίας. Επισημαίνει δε, ότι οι ειδικοί Δερματολόγοι οφείλουν να δίνουν  οδηγίες για την κατάλληλη φροντίδα του δέρματος σε κάθε περίπτωση. Το ίδιο συνέβη και με την ΕΕΔΧ και τις “Κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με την Επαναλειτουργία των Ιατρείων” που απέστειλε σε όλα τα μέλη της.

Ο ιατρός Σωτήρης Θεοχάρης δήλωσε σχετικά: «Με ψυχραιμία, σεβασμό και υψηλό αίσθημα συλλογικής ευθύνης θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί. Βγαίνουμε από το σπίτι, όμως μένουμε πάντα ασφαλείς. Είμαστε αισιόδοξοι ότι το πέρας αυτής της πρωτόγνωρης περιπέτειας θα μας βρει όλους πιο δυνατούς και υπεύθυνους απέναντι στους συνανθρώπους και με δύναμη για την επόμενη ημέρα. Η δερματολογική κλινική Skin and Hair και εγώ προσωπικά θα είμαστε κοντά σας, όπως όλα αυτά τα χρόνια. Μιας και οι νέες συνθήκες μας οδηγούν στην αναδιαμόρφωση του προγράμματος, για την ασφάλεια όλων μας, επιθυμούμε να δείξετε τη δέουσα κατανόηση και υπομονή, ενώ σας διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να σας εξυπηρετήσουμε όλους και να καλύψουμε τις ανάγκες σας για οποιοδήποτε δερματολογικό πρόβλημα σας απασχολεί, με συνέπεια και μεθοδικότητα, τηρώντας πάντα τους κανόνες που η πολιτεία και οι επιστήμονες έθεσαν.»