//«ΕμβολιάΖΩμαι Γιατί ΝοιάΖΩμαι», το μήνυμα του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής

«ΕμβολιάΖΩμαι Γιατί ΝοιάΖΩμαι», το μήνυμα του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής

Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση στη χώρα μας, αλλά και σε όλο τον πλανήτη. Μέχρι στιγμής, δεκάδες χιλιάδες έχουν προσβληθεί και χιλιάδες συνάνθρωποι μας έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ελλάδα. Είναι ο τραγικός απολογισμός μιας πανδημίας, που δεν έχει ακόμα αντιμετωπιστεί. Καθημερινά μετράμε νέα κρούσματα, νέες διασωληνώσεις, νέες απώλειες. Η κοινωνία ανησυχεί, το Ε.Σ.Υ πιέζεται ασφυκτικά, η οικονομία δοκιμάζεται.

Για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τη δοκιμασία αυτή, ας εμπιστευτούμε τους ειδικούς. Η έλευση των εμβολίων σημαίνει την αρχή του τέλους για την πανδημία, που απειλεί την ανθρωπότητα, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μήνυμα- κάλεσμα υπέρ του εμβολιασμού απευθύνει προς τους πολίτες, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής, εκδίδοντας από κοινού φυλλάδια ενημέρωσης για τα ατομικά μέσα προστασίας και τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, τονίζοντας την αναγκαιότητα της συνεχούς και ουσιαστικής ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Μάλιστα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει 5 λόγους, για τους οποίους οι πολίτες πρέπει να κάνουν το εμβόλιο.

1. Παγκοσμίως η πανδημία μέσα σε έναν χρόνο:

  • έχει προκαλέσει σχεδόν 74.000,000 θετικά κρούσματα
  • έχει οδηγήσει σε 1.663,474 θανάτους (μέχρι τώρα)

2. Στη χώρα µας η πανδημία σε λιγότερο από έναν χρόνο

  • έχει προκαλέσει σχεδόν 130.485 θετικά κρούσματα
  • έχει οδηγήσει σε 4.606 θανάτους (μέχρι τώρα)

3. Υπάρχουν λίγα θεραπευτικά φάρμακα

4. Δεν γνωρίζουμε, εάν όσοι ανέρρωσαν, έχουν ανοσία και για πόσο διάστημα

5Διαθέτουμε ήδη ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια.

Ο Δερματολόγος – Δερματοχειρουργός Σωτήρης Θεοχάρης μας δήλωσε σχετικά: «Η αρχή του νέου έτους μας βρίσκει αισιόδοξους για την επόμενη μέρα, μας δίνει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, καθώς με την έλευση του εμβολίου μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, που απειλεί την ανθρωπότητα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά σημαντικό στο στάδιο, που βρισκόμαστε να μην ξεχνάμε τα μέτρα προφύλαξης και ατομικής προστασίας, να μην εφησυχάζουμε, να μην αμελούμε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Για τους επόμενους κρίσιμους μήνες, οφείλουμε να είμαστε διπλά προσεκτικοί και σχολαστικοί. Θα πρέπει να παραμείνουμε υπεύθυνοι. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».

Πηγή Άρθρου

https://bit.ly/3b3GlLZ