//Εκτελέστηκε η αποστολή παράδοσης προς το Γηροκομείο Αθηνών.

Εκτελέστηκε η αποστολή παράδοσης προς το Γηροκομείο Αθηνών.

Στις ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε, η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή υγειονομική απειλή. Το τελευταίο διάστημα, τα γηροκομεία, που φιλοξενούν ηλικιωμένους, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου, χρειάζονται τη βοήθειά μας. Μόνο με ομοψυχία, αίσθημα συλλογικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης θα καταφέρουμε όλοι μαζί να κερδίσουμε και αυτή τη μάχη.

Η δερματολογική κλινική Skin and Hair Medical Care έχει αποδείξει έμπρακτα, από την ίδρυσή της, την αγάπη και τη στήριξή της, σε οργανισμούς, σωματεία και συλλόγους, που έχουν απόλυτη ανάγκη. Έτσι και τώρα, με χαρά ανταποκριθήκαμε στην έκκληση, που απηύθυνε το Γηροκομείο Αθηνών για τρόφιμα, είδη καθαρισμού, απολυμαντικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Το Γηροκομείο Αθηνών, λειτουργεί από το 1864, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην τρίτη ηλικία. Συγκεκριμένα, αυτήν τη δύσκολη περίοδο φιλοξενούνται 142 ηλικιωμένοι συνάνθρωποι μας, που είναι μοναχικοί ή στερούνται οικογένειας, ενώ απασχολούνται 100 εργαζόμενοι, ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, καταβάλλοντας καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με ανακοίνωση, που εξέδωσε, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του γηροκομείου Αθηνών, κ. Ζώης Κολιός επισημαίνει ό,τι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα εδώ και πολύ καιρό, έχουν απολυμανθεί οι χώροι ενώ, εδώ και 25 μέρες υπάρχει απαγόρευση της εισόδου σε όλους τους επισκέπτες αλλά και απαγόρευση εξόδου για όσους ηλικιωμένους έβγαιναν έξω.

Ο Δρ. Σωτήρης Θεοχάρης δήλωσε σχετικά: “Σήμερα, η εταιρεία μας απέστειλε υγειονομικό υλικό στο Γηροκομείο Αθηνών. Ειδικότερα, αποστείλαμε είδη καθαρισμού (γάντια, καθαριστικά, απολυμαντικά) καθώς και είδη προσωπικής υγιεινής (πάνες ενηλίκων κ.ά.). Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι, που μπορούμε να συνεισφέρουμε στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, που το έχουν απόλυτη ανάγκη, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. Εκ μέρους όλης της ομάδας της Skin and Hair, θα ήθελα, παράλληλα, να συγχαρώ το διοικητικό προσωπικό του Γηροκομείου Αθηνών αλλά και όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που εργάζεται αδιάκοπα και εξασφαλίζει καθημερινά συνθήκες αξιοπρεπούς και ασφαλούς διαβίωσης στους 140 και πλέον ηλικιωμένους, που φιλοξενούνται εκεί. Τέλος, απευθύνω έκκληση και ανοιχτή πρόσκληση, σε όποιον έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει και εκείνος, με όσα μέσα διαθέτει. Είναι το ελάχιστο, που μπορούμε να πράξουμε για να δείξουμε την αγάπη και το σεβασμό μας στους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν. Να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα μαθήματα ζωής που μας έδωσαν, για όλα όσα απλόχερα μας προσέφεραν και μας προσφέρουν.»