//Fight the FIGHT by ISHRS

Fight the FIGHT by ISHRS

Η ISHRS εγκαινιάζει σήμερα, 1η Νοεμβρίου, την παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης με στόχο την προστασία του κοινού που ενδιαφέρεται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών.

Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί μια ιδιαίτερη και αρκετά απαιτητική χειρουργική πράξη. Απαιτεί συνδυασμό χειρουργικών ικανοτήτων, εκπαίδευσης στις κατάλληλες ανά περίπτωση εφαρμοζόμενες τεχνικές καθώς και αντιληπτική ικανότητα του τελικού αισθητικού αποτελέσματος με στόχο την αρτιότητα αυτού, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόσθεσμα.

Σε μια προσπάθεια να προειδοποιήσει τους ανυποψίαστους ασθενείς σχετικά με το αυξανόμενο πρόβλημα των παράνομων κλινικών που πραγματοποιούν χειρουργικές επεμβάσεις αποκατάστασης μαλλιών, η ISHRS στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης της στοχεύει στην εκπαίδευση των ασθενών με συμβουλές και εργαλεία για την εξεύρεση ειδικευμένων ιατρών αποκατάστασης μαλλιών.

Η συγκεκριμένη καμπάνια υποστηρίζει την καταπολέμηση της παράνομης μεταμόσχευσης μαλλιών. Στην παγκόσμια αγορά, υπάρχει μεγάλος αριθμός μη αδειοδοτημένων κλινικών στις οποίες εκτελούνται χειρουργικές επεμβάσεις αποκατάστασης μαλλιών από μη άρτια καταρτισμένο ιατρικό ή παραϊατρικό προσωπικό. Οι ασθενείς παρασύρονται σε αυτές τις παράνομες κλινικές με παραπλανητικές διαφημιστικές καμπάνιες που υπόσχονται χαμηλές τιμές και εγγυημένα αποτελέσματα. Δυστυχώς, συχνά τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά και εγκυμονούν σημαντικούς κινδύνους για την υγεία των ασθενών. Συγκεκριμένα προβλήματα που ανέφεραν τα μέλη της ISHRS που συναντούν σε αυτούς τους ασθενείς περιλαμβάνουν ουλές, αφύσικα hairlines, κακή ανάπτυξη τριχών, λανθασμένη κατεύθυνση εμφύτευσης και κατά συνέπεια έκφυσης των μαλλιών και λοιμώξεις.

Για παράδειγμα, στην Τουρκία, το Ιράν και σε αρκετές χώρες σε όλη την Ευρώπη, ασυνείδητες κλινικές προσελκύουν ασθενείς από όλο τον κόσμο να ταξιδέψουν στις χώρες αυτές για μεταμόσχευση μαλλιών. Ωστόσο, η συντριπτική πλειονότητα των περιστατικών πραγματοποιούνται από άτομα χωρίς ιατρική άδεια ή χειρουργική εκπαίδευση.

Ο ακρογωνιαίος λίθος της εκστρατείας ενημέρωσης Fight The Fight του ISHRS είναι μια νεοϊδρυθείσα ιστοσελίδα – https://fightthefight.ishrs.org/ – η οποία περιλαμβάνει συμβουλές για τον εντοπισμό παράνομων κλινικών, συχνές ερωτήσεις σχετικά με την χειρουργική επέμβαση, περιπτώσεις ασθενών και άλλα.

Ο Δερματολόγος – Δερματοχειρουργός Σωτήρης Θεοχάρης ανέφερε σχετικά: “Ως μέλος της ISHRS στηρίζω ένθερμα την νέα παγκόσμια καμπάνια Fight the FIGHT , που έχει ως στόχο να ενημερώσει, να εκπαιδεύσει και εν τέλει να προστατέψει τους υποψηφίους για μεταμόσχευση μαλλιών από παραπλανητικές διαφημίσεις. Στην δερματολογική κλινική Skin and Hair Transplant διαθέτουμε 25ετή κλινική εμπειρία στη μεταμόσχευση μαλλιών. To γεγονός ότι όλες οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών παραγματοποιούνται από εμένα τον ίδιο, με τη συνδρομή μιας άριστα εκπαιδευμένης ομάδας ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, αποτελούν εγγύηση για τη χειρουργική αποκατάσταση της αλωπεκίας και των προβλημάτων αραίωσης του τριχωτού, με απολύτως επιτυχημένα και φυσικά αποτέλεσμα.”