//Ψηφιακό τριχόγραμμα, ένα εργαλείο για την ακριβή διάγνωση των παθήσεων των τριχών

Ψηφιακό τριχόγραμμα, ένα εργαλείο για την ακριβή διάγνωση των παθήσεων των τριχών

Το πιο σύγχρονο σύστημα για τη δερματοσκόπηση του τριχωτού είναι το σύστημα FotoFinder Trichovision®. Είναι ένα συμπληρωματικό εργαλείο συμβουλευτικής και διάγνωσης παθήσεων του τριχωτού, με εξειδικευμένες λειτουργίες, το οποίο προσδιορίζει, με ακρίβεια, την ανάπτυξη των μαλλιών και την τριχόπτωση και προσφέρει εξαιρετικές τριχοσκοπικές και κλινικές εικόνες.

Μέσω της αποκλειστικής του υπηρεσίας TrichoLAB, προσφέρει ολοκληρωμένες λειτουργίες υψηλότατης ανάλυσης, για λεπτομερή και ακριβή διάγνωση των παθήσεων των μαλλιών, συμπεριλαμβανομένου και του ψηφιακού τριχογράμματος.

Το FotoFinder Trichovision® περιλαμβάνει τεχνολογία ψηφιακής κάμερας για βιντεοτριχοσκόπηση με την υψηλότερη ακρίβεια. Οι κορυφαίοι επιστήμονες των μαλλιών στον κόσμο, θεωρούν το συγκεκριμένο μηχάνημα, το πολυτιμότερο διαγνωστικό εργαλείο για την τριχοσκοπική αξιολόγηση και τη διάγνωση.

Συνοπτικά θα λέγαμε ότι το FotoFinder Trichovision® εξασφαλίζει:

  •  αξεπέραστη ποιότητα και απαράμιλλη ακρίβεια στην τριχοσκόπηση
  • εκτεταμένες λειτουργίες μέτρησης και ανάλυσης των τριχών
  • υπολογισμό της πυκνότητας, του πάχους και των ωοθυλακίων των τριχών
  • Video trichogram με αναφορές σε βάθος
  • άμεση σύνδεση και επιβεβαίωση της διάγνωσης με την υπηρεσία γνωμοδότησης της TrichoLAB

Το λογισμικό του συγκεκριμένου συστήματος, FotoFinder Trichoscale pro, θέτει νέα πρότυπα στην εξέταση του τριχωτού. Το σύγχρονο πρόγραμμά του καθιστά δυνατή, με απίστευτη ακρίβεια, την τεκμηρίωση και τον ποσοτικό προσδιορισμό , ψηφιακά, της διάχυτης τριχόπτωσης,  κάτι που μέχρι τώρα δεν ήταν εφικτό. Όλες οι θεμελιώδεις παράμετροι της τριχοφυΐας και της τριχόπτωσης υπολογίζονται γρήγορα, ανώδυνα και με ακρίβεια.

Σε αντίθεση με άλλα προγράμματα ανάλυσης της τρίχας, το FotoFinder Trichoscale προσφέρει πρόσθετα χαρακτηριστικά και βελτιστοποιημένες λειτουργίες μέτρησης.

Πιο συγκεκριμένα, το  FotoFinder Trichoscale pro, σε αντίθεση με το παραδοσιακό τριχόγραμμα:

  • είναι μια ανώδυνη διαδικασία χωρίς “ξερίζωμα της τρίχας”
  • μετρά τον αριθμό των τριχών ανά τετραγωνικό εκατοστό,
  • υπολογίζει το ποσοστό των αναγενών – τελογενών τριχών
  • υπολογίζει το ποσοστό των τελικών – χνοωδών τριχών
  • μετρά τον αριθμό των θυλακικών μονάδων ανά τετραγωνικό εκατοστό και τη διασπορά τους σε μονότριχες, δίτριχες, τρίτριχες, εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας για την προεγχειρητική εκτίμηση ασθενών, υποψήφιων για μεταμόσχευση μαλλιών
  • διαθέτει ειδική έκδοση για τον προσδιορισμό του πάχους της τρίχας, που αποτελεί επίσης σημαντικό παράγοντα, για την προεγχειρητική εκτίμηση και  αξιολόγηση των υποψήφιων για μεταμόσχευση μαλλιών

Τέλος, μπορεί να αποτελέσει συμπληρωματικό διαγνωστικό εργαλείο για παθήσεις του τριχωτού, όπως είναι η γυροειδής αλωπεκία, η τριχοτιλλομανία, οι μυκητιάσεις του τριχωτού, ο δισκοειδής ερυθηματώδης λύκος (DLE), o θυλακικός λειχήνας, η πρόσθια ινωτική αλωπεκία, η ψωρίαση του τριχωτού, η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, οι θυλακίτιδες Decalves – Hofman κ.ά.

Το ιατρείο μας διαθέτει το  σύστημα FotoFinder Trichovision® και με την πολυετή εμπειρία και την άκρως επιστημονική καθοδήγηση του Δρ. Σ. Θεοχάρη, σας εγγυάται μία υπεύθυνη και αποτελεσματική προσέγγιση, σε οποιοδήποτε πρόβλημα αλωπεκίας.