//Ιατρικός Τουρισμός και Μεταμόσχευση μαλλιών

Ιατρικός Τουρισμός και Μεταμόσχευση μαλλιών

Η επονομαζόμενη ως «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας είναι, αναμφισβήτητα, ο τουρισμός. Ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια, της οικονομικής ύφεσης, που ταλανίζει τη χώρα μας, ο τουρισμός αποτελεί την «ατμομηχανή», που προσπαθεί να δώσει και πάλι ώθηση στην ελληνική οικονομία. Ειδικότερα, ο ιατρικός τουρισμός (MedicalTourism) αφορά στην παροχή ιατρικής φροντίδας ασθενών, που έρχονται από άλλες χώρες και ουσιαστικά, αναζητούν μια ποιοτικότερη, πιο αξιόπιστη και ολοκληρωμένη ιατρική φροντίδα για το πρόβλημά τους, εκτός της χώρας τους. Επίσης, σε πολλές των περιπτώσεων, το ταξίδι αυτό συνοδεύεται από οικονομικά οφέλη, αλλά παράλληλα, μπορεί να συνδυαστεί με διακοπές αναψυχής. 


Ελλάδα, ο αναδυόμενος προορισμός ιατρικού τουρισμού μεταμόσχευσης μαλλιών Μία από τις νέες τάσεις στον ιατρικό τουρισμό είναι οι επισκέψεις ξένων πολιτών στην Ελλάδα, την πατρίδα του Ιπποκράτη και του Ασκληπιού, για να πραγματοποιήσουν μεταμοσχεύσεις τριχών (hair transplantation). Ως βασικότερος λόγος αναφέρεται η, πραγματικά, υψηλού επιπέδου, τεχνογνωσία και εμπειρία Ελλήνων ιατρών, σε συνδυασμό με το χαμηλότερο κόστος, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 


Ιατρικός Τουρισμός και Skin and Hair Medical Care by Dr. Theocharis Σε συνέντευξη του στον «Εθνικό Κήρυκα» της Αμερικής, ο Δερματολόγος – Δερματοχειρουργός Σωτήρης Θεοχάρης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η μεταμόσχευση μαλλιών, όντας μία καλλιτεχνική και δημιουργική αισθητική πράξη, η οποία στοχεύει στη βελτίωση της εικόνας του ασθενούς, στην ψυχική του ανάταση και πολύ συχνά στην αύξηση της αυτοπεποίθησής του, είναι ιδανικό να συνδυάζεται και με μία περίοδο ψυχικής ευφορίας, όπως είναι η περίοδος των διακοπών». Ο Δρ Θεοχάρης τονίζει, ότι «κάνοντας τη μεταμόσχευση, στην περίοδο των διακοπών, ο ασθενής θυσιάζει μία μόνο ημέρα των διακοπών του για την τέλεσή αυτής και συνεχίζει να απολαμβάνει τις διακοπές του φορώντας καπέλο ή μία badana. Μερικές μέρες μετά την επέμβαση, θα μπορεί να κάνει μπάνιο στη θάλασσα, χωρίς να βάζει όμως το κεφάλι του μέσα στο νερό, για 2 με 3 εβδομάδες». 


Επιπρόσθετα, ο Δρ. Θεοχάρης ρωτήθηκε αν συμφέρει οικονομικά τους ομογενείς της Αμερικής να ταξιδέψουν μέχρι τη Skin and Hair Medical Care για την μεταμόσχευση μαλλιών και για ποιους λόγους. Ο ιατρός υπογράμμισέ ότι, σαφώς και ναι. «Βεβαίως στην Αμερική υπάρχουν εξαιρετικοί συνάδελφοι, πρωτοπόροι στον τομέα της μεταμόσχευσης των μαλλιών. Η γνώση όμως, η εμπειρία, το ανήσυχο και δημιουργικό ελληνικό πνεύμα, μας καθιστούν πλέον, εξίσου ανταγωνιστικούς ποιοτικά.»
Οικονομικά δε, ο ιατρός τόνισε το ξεκάθαρο προβάδισμα, γιατί το κόστος της μεταμόσχευσης είναι περίπου δύο με τρεις φορές χαμηλότερο από ό,τι στην Αμερική, για τον ίδιο αριθμό μοσχευμάτων. «Βέβαια η απόφαση ανήκει στον πατριώτη ομογενή, ο οποίος και θα αποφασίσει ποιον θα εμπιστευτεί να κάνει την μεταμόσχευσή του, που δεν είναι ένα προϊόν πώλησης, αλλά μία απαιτητική μικροχειρουργική ιατρική πράξη. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε έτοιμοι να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του, εφόσον μας επιλέξει.», ο ιατρός κατέληξε.


Η πρότυπη δερματολογική κλινική Skin and Hair Medical Care με όπλο της, την 25ετή κλινική εμπειρία του ιατρού Σωτήρη Θεοχάρη, τις αρτιότερες υλικοτεχνικές υποδομές υψηλότατων προδιαγραφών, τη διεθνή πιστοποίηση αλλά και ένα άρτια εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με απόλυτη αξιοπιστία.