//Maskne, η νέα ορολογία, που μπήκε στη ζωή μας!

Maskne, η νέα ορολογία, που μπήκε στη ζωή μας!

Πολλά έχουν αλλάξει τον τελευταίο χρόνο, συμπεριλαμβανομένης της τακτικής χρήσης μάσκας προσώπου, εν μέσω της πανδημίας. Η χρήση της μάσκας προσώπου, πολλές φορές μπορεί να επιδεινώσει τυχόν τάση ακμής, που μπορεί να έχει το δέρμα μας, προκαλώντας την λεγόμενη «maskne».

Για να αποφύγετε το maskne, ίσως χρειαστεί να τροποποιήσετε ελαφρώς την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Πλένετε τακτικά το πρόσωπό σας. Να είστε προσεκτικοί με το πλύσιμο του προσώπου σας, ιδανικά δύο φορές την ημέρα. Εφόσον έχετε τάση ακμής, μπορείτε να χρησιμοποιείτε κάποιο εξειδικευμένο σαπούνι για ακνεϊκά δέρματα και μείνετε μακριά από σκληρά προϊόντα, τόνερ ή απολεπιστικά που θα προκαλέσουν περισσότερη φλεγμονή και ακμή.

Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα. Μετά το πλύσιμο του προσώπου σας, εφαρμόστε μια ελαφριά, oil free, μη φαγεσωρογόνο ενυδατική κρέμα, για να αποφύγετε την ξηρότητα και να αποκαταστήσετε το φυσικό προστατευτικό φραγμό του δέρματος.

Αποφύγετε τη χρήση make up. Είναι μια καλή ευκαιρία να αφήσετε το δέρμα σας αναπνεύσει. Η εφαρμογή πάρα πολλών προϊόντων κάτω από τη μάσκα σας (δηλ. foundation, concealer, πούδρα) μπορεί να προκαλέσει επιπρόσθετο ερεθισμό και εξάρσεις ακμής.

Φροντίστε για τον σωστό καθαρισμό της μάσκας σας. Εφόσον χρησιμοποιείτε υφασμάτινη μάσκα, βεβαιωθείτε ότι την πλένετε καθημερινά σε ζεστό νερό και στεγνώστε την, εντελώς, πριν την ξαναχρησιμοποιήσετε. Εάν χρησιμοποιείτε μάσκα μίας χρήσης, αντικαταστήστε την όσο το δυνατόν πιο συχνά, προκειμένου να αποφευχθεί η συγκέντρωση λιπαρότητας και ιδρώτα. Να τονίσουμε στο σημείο αυτό, ότι για την επίτευξη του πρωταρχικού σκοπού χρήσης της μάσκας, είναι απαραίτητο να ανανεώνονται οι μάσκες μίας χρήσης, εφόσον υπάρχει η υπόνοια ότι έχουν υγρανθεί και προκειμένου να είναι αποτελεσματικές, ενώ οι υφασμάτινες πρέπει να σιδερώνονται, οπωσδήποτε μετά από κάθε πλύσιμο και στέγνωμα.

Απευθυνθείτε στον Δερματολόγο σας. Πραγματοποιήστε καθαρισμό προσώπου ανάλογα με τη συχνότητα, που προτείνει ο ιατρός και τις ανάγκες του προσώπου σας.

Στην δερματολογική κλινική Skin and Hair είμαστε κοντά σας για να βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε αυτές τις εξάρσεις ακμής. Ο ιατρός Σωτήρης Θεοχάρης θα σας κατευθύνει για την καταλληλότερη θεραπεία, που ενδείκνυται για τον τύπο δέρματος και τις μοναδικές σας ανάγκες και θα σας παρέχει ειδικές συμβουλές και οδηγίες σχετικά με τη σωστή φροντίδα του δέρματός, ειδικά εν μέσω των δύσκολων ημερών, που διανύουμε.