//Elisabeth Van Aalderen: Η φωτογράφος των μοντέλων με λεύκη!

Elisabeth Van Aalderen: Η φωτογράφος των μοντέλων με λεύκη!

Η δερματολογική κλινική Skin and Hair με κεντρικό της σύνθημα το We Love Yourself, συνεχίσει να σας συστήνει προσωπικότητες και καλλιτέχνες, που συμβάλλουν με το έργο τους στην ενίσχυση της προβολής υγιών προτύπων μέσω δερματικών παθήσεων.

Σήμερα θα σας συστήσουμε την φωτογράφο Elisabeth Van Aalderen.

H Elisabeth Van Aalderen αποφοίτησε από την σχολή Καλών Τεχνών της Ουτρέχτης και έπειτα συνέχισε τις σπουδές της στον τομέα της φωτογραφίας του Fotovakschool στο Άμστερνταμ.

Από τότε έχει εργαστεί σε διάφορα πόστα της fashion βιομηχανίας (από στιλίστας εώς και art director) μέχρι που αποφάσισε να παραιτηθεί από την δουλειά της και να ακολουθήσει το όνειρό της να γίνει φωτογράφος.

Περίπου δέκα χρόνια πριν, όταν η Elizabeth έκλεισε τα 25, ένα πρόβλημα υγείας προσπάθησε να δυσκολέψει τον δρόμο της. Ξεκίνησε να προσέχει τις πρώτες ενδείξεις της λεύκης στον καθρέφτη της, μίας δερματολογικής πάθησης που προκύπτει λόγω έλλειψης μελανίνης στον οργανισμό.

Σύμφωνα με την ίδια, αρχικά απέκτησε μικροσκοπικούς λευκούς “λεκέδες” στο αριστερό της χέρι και μέσα σε λίγες εβδομάδες, οι λεκέδες μετατράπηκαν σε ένα τεράστιο σημάδι και σταδιακά το 60% του δέρματός της καλύφθηκε από λεύκη.

“Όταν πήρα την διάγνωση από τον γιατρό μου, ξεκίνησα αμέσως δερματολογικές θεραπείες. Υιοθέτησα μία glutten free δίαιτα, μετά έγινα χορτοφάγος, δεν με έβλεπε ο ήλιος, μετά με έβλεπε πολύ ο ήλιος, έκανα γιόγκα…τίποτα δεν δούλεψε. Τελικά τα σταμάτησα όλα γιατί δεν ήθελα να ζω έτσι. Δεν μπορώ να αλλάξω το γεγονός ότι έχω λεύκη, επομένως ξεκίνησα να το αποδέχομαι.”

Πριν από μερικά χρόνια, μία κοπέλα την πλησίασε για να της πει ότι της αρέσει πολύ το δέρμα της και πως μοιάζει σαν να έχει το δικό της μοναδικό τατουάζ. Αυτή η όμορφη εμπειρία επηρέασε τόσο πολύ την Elizabeth που τελικά αποφάσισε να δημιουργήσει ένα φωτογραφικό ταξίδι με πρωταγωνιστές ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια πάθηση.

Η Padminie Gajadhar είναι μία χαρισματική και δυναμική γυναίκα!

Ονόμασε το πρότζεκτ της Shades of Pale και στο κέντρο του φακού της έφερε υπέροχες, δυνατές γυναίκες επιθυμώντας να βοηθήσει τις ίδιες να αγαπήσουν τον εαυτό τους και τον κόσμο να μάθει περισσότερα για την λεύκη.

Η Sharista είναι όμορφη μέσα και έξω
Η Marie Lenander από το Άμστερνταμ

“Σκοπός μου είναι ο εορτασμός της ομορφιάς και ο τρόπος με τον οποίο αυτές οι γυναίκες αποδέχονται και αγαπούν το δέρμα τους. Η λεύκη δεν είναι κάτι το ‘περίεργο’. Βασικά πιστεύω πως τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται ‘περίεργο’ όταν μιλάμε για την ομορφιά. Σαν έννοια σημαίνει οτιδήποτε θέλεις να σημαίνει.”

Η όμορφη Emilie ποζάρει με εσώρουχα

Η ευαισθητοποίηση γύρω από τις παθήσεις του δέρματος είναι κάτι παραπάνω από θετική ανάρτηση ή μια φωτογραφία.

Η αποδοχή του δέρματός μας και η αναγνώριση των θετικών του στοιχείων απαιτεί χρόνο.

Εμείς, στην Skin and Hair, είμαστε εδώ για να αποτελέσουμε μέρος αυτού του ταξιδιού και να σας μυήσουμε στην πραγματική ομορφιά του δέρματος!

We Love Yourself

https://www.instagram.com/elisabethva/?hl=el