//7 συμβουλές για το ξηρό δέρμα

7 συμβουλές για το ξηρό δέρμα

Το ξηρό δέρμα μπορεί να ξεφλουδίσει, να σας προκαλεί φαγούρα και πολλά άλλα συμπτώματα. Οι δερματολόγοι προσφέρουν τις παρακάτω 7 πολύτιμες συμβουλές, για να ανακουφίσετε το ξηρό δέρμα.

Οι απλές αλλαγές μπορούν να καταπραΰνουν το ξηρό δέρμα!

Για να βοηθήσετε στην επούλωση του ξηρού δέρματος και να αποτρέψετε την επιστροφή του, ακολουθήστε τις 7 συμβουλές που ακολουθούν:

  1. Προσέξτε όταν κάντε μπάνια ή ντους για να μην επιδεινώσετε την ξηροδερμία σας. Είναι σημαντικό να κάντε μπάνιο με χλιαρό και όχι με καυτό νερό καθώς και να περιορίσετε την χρονική διάρκεια του μπάνιου στα 10 λεπτά. Καθαρίστε το δέρμα σας με ένα απαλό καθαριστικό χωρίς άρωμα και απλώστε στη συνέχεια μια ενυδατική κρέμα αμέσως μετά το στέγνωμα της επιδερμίδας σας. Οι αλοιφές, οι κρέμες και οι λοσιόν δρουν θεραπευτικά παγιδεύοντας την υπάρχουσα υγρασία στο δέρμα σας. Για να παγιδεύσετε αυτή την τόσο απαραίτητη υγρασία, πρέπει να εφαρμόσετε μια ενυδατική κρέμα μέσα σε λίγα λεπτά από:
  1. Φορέστε lip balm για τα χείλη. Επιλέξτε ένα lip balm κατάλληλο για τα χείλη σας.
  1. Χρησιμοποιείτε μόνο προϊόντα περιποίησης «χωρίς άρωμα». Ορισμένα προϊόντα περιποίησης δέρματος, όπως τα αποσμητικά σαπούνια, δεν ενδείκνυται για το ξηρό, ευαίσθητο δέρμα. Οι δερματολόγοι συνιστούν τη χρήση προϊόντων με την ένδειξη «χωρίς άρωμα». Σταματήστε να χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης δέρματος που περιέχουν οποιοδήποτε από τα ακόλουθα: αλκοόλ (εκτός από απολυμαντικό χεριών), άλφα-υδροξυ οξύ (AHA), άρωμα, συμπεριλαμβανομένων αποσμητικά σαπουνιών, ρετινοειδή.
  1. Χρησιμοποιήστε μια αλοιφή ή μια κρέμα αντί για μια λοσιόν. Οι αλοιφές και οι κρέμες είναι πιο αποτελεσματικές και λιγότερο ερεθιστικές από τις λοσιόν. Αναζητήστε μια κρέμα ή αλοιφή που περιέχει ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα συστατικά: λάδι Jojoba, διμεθικόνη, γλυκερίνη, υαλουρονικό οξύ, γαλακτικό οξύ, ορυκτέλαιο, βούτυρο καριτέ
  1. Φόρεσε γάντια. Τα χέρια μας είναι συχνά το πρώτο μέρος που παρατηρούμε ξηρό δέρμα. Μπορείτε να μειώσετε την ξηροδερμία, φορώντας γάντια όταν εκτελείτε εργασίες που απαιτούν να βρέξετε τα χέρια σας ή όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους το χειμώνα.
  1. Επιλέξτε ρούχα που δεν ερεθίζουν το δέρμα σας και απαλό απορρυπαντικό ρούχων. Όταν το δέρμα μας είναι ξηρό ακόμη και τα ρούχα ή το απορρυπαντικό, που χρησιμοποιείτε μπορεί να είναι ερεθιστικά. Για να αποφύγετε αυτό, φορέστε βαμβακερά ρούχα, χρησιμοποιείστε υποαλλεργικό απορρυπαντικό και μαλακτικό ρούχων και αποφύγετε να βρίσκεστε κοντά στο τζάκι ή άλλες πηγές θερμότητας.
  1. Χρησιμοποιήστε έναν αφυγραντήρα. Εάν μπορείτε, τοποθετήστε έναν αφυγραντήρα στο σπίτι σας και αποκτήστε καθαρή ατμόσφαιρα στο χώρο σας.

Πηγή AAD