//Ο Δρ. Σωτήρης Θεοχάρης στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής, Laser και Αισθητικής Δερματολογίας

Ο Δρ. Σωτήρης Θεοχάρης στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής, Laser και Αισθητικής Δερματολογίας

Πλούσια επιστημονική ατζέντα διέθετε το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής, Laser και Αισθητικής Δερματολογίας, που διεξήχθη από τις 15 – 18 Ιανουαρίου στην Αθήνα. Ο στόχος του συνεδρίου ήταν να αναπτυχθούν λεπτομερώς οι νεότερες θεραπευτικές τεχνικές στους εν λόγω τομείς με στρογγυλά τραπέζια, τα οποία θα ακολουθούσαν ζωντανές εφαρμογές.

Ο ιατρός Σωτήρης Θεοχάρης έδωσε το παρόν, για ακόμα μία χρονιά, στις εργασίες του συνεδρίου με πολλαπλή συμμετοχή. Συγκεκριμένα, διετέλεσε μέλος του Προεδρείου σε στρογγυλό τραπέζι με θεματική το laser, μέλος του Προεδρείου και ομιλητής σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα τις ουλές ακμής, ερωτών στη διαδραστική συνεδρία «ρωτήστε τους ειδικούς» και τέλος, μέλος του Προεδρείου σε δορυφορική διάλεξη με ομιλίες για το Laser Αλεξανδρίτη και τα Cool waves.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο Δερματολόγος – Δερματοχειρουργός Σωτήρης Θεοχάρης μίλησε για το προσωπικό του θεραπευτικό πλάνο αλλά και τις μεθόδους, που χρησιμοποιεί για την αποκατάσταση των ουλών ακμής.

Όπως επεσήμανε, η αποκατάσταση των ουλών αποτελεί ένα εξαιρετικά δύσκολο και ελκυστικό πεδίο της επεμβατικής δερματολογίας. Ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι, απαιτεί χειρουργική ικανότητα, γνώση στην χρήση των laser-energy based treatments, εμπειρία στην εφαρμογή μεθόδων  ανάπλασης της επιδερμίδας (dermabrasion – peelings), σωστή χρήση ενέσιμων υλικών (υαλοuρονικού οξέος και λίπους) για αποκατάσταση ογκομετρικών ελλειμμάτων και συνδυασμό μεθόδων και τεχνικών, κατά περίπτωση.

Με την έναρξη της ομιλίας του, ο Δρ. Θεοχάρης κατέγραψε συνοπτικά τα χαρακτηριστικά των ουλών και ύστερα, μίλησε για την επουλωτική διαδικασία των τριών σταδίων, που ακολουθούν. Στη συνέχεια, ο ιατρός αναφέρθηκε αναλυτικά στο προσωπικό πρωτόκολλο, που χρησιμοποιεί για την αποκατάσταση των ουλών ακμής, παρουσιάζοντας επιλεγμένα περιστατικά του με φωτογραφικό υλικό και καταγραφή των μεθόδων θεραπείας.

Μεταξύ άλλων, το θεραπευτικό πρωτόκολλο, που εφαρμόζει ο Δρ. Θεοχάρης συνίσταται στη λήψη λεπτομερούς ιστορικού με έμφαση στην αξιολόγηση των προσδοκιών του ασθενούς, χωρίς να παραβλέπει τις ψυχολογικές επιπτώσεις από την παρουσία των ουλών. Επίσης, η κλινική εξέταση κρίνεται εξαιρετικά σημαντική, όπου αξιολογείται και προσδιορίζεται, με ακρίβεια, ο τύπος, το χρώμα και το βάθος της ουλής. Τέλος, η ολοκληρωμένη ενημέρωση του ασθενούς είναι απαραίτητη για τη δημιουργία ρεαλιστικών προσδοκιών, με κύρια σημεία τη ρεαλιστική πληροφόρηση για τον αναγκαίο αριθμό των συνεδριών, το εκτιμώμενο κόστος αλλά και την ενημέρωση για πιθανές παρενέργειες ή για τον απαιτούμενο χρόνο αποχής από κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες.