//Νοέμβριος, ο μήνας του υγιούς δέρματος!

Νοέμβριος, ο μήνας του υγιούς δέρματος!

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός σας, οπότε είναι σημαντικό να το φροντίζετε. Ο Νοέμβριος αποτελεί τον εθνικό μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Υγιές Δέρμα, που έχει θεσπιστεί στην Αμερική. Το φετινό μήνυμα #YourHealthiestSkin φαίνεται να είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Η δερματολογική κλινική Skin and Hair Medical Care θα σας ενημερώνει καθόλη τη διάρκεια του μήνα, με χρήσιμες συμβουλές, για να αναπτύξετε μια ρουτίνα φροντίδας του δέρματος σας για να αισθανθείτε τον εαυτό σας πραγματικά καλύτερο.

Οι 7 σημαντικές δερματολογικές οδηγίες της ημέρας είναι οι κάτωθι:

  1. Χρησιμοποιείστε το αντηλιακό σας καθημερινά. Ακόμα και τους χειμερινούς μήνες, οι δερματολόγοι συστήνουν την καθημερινή χρήση αντηλιακής προστασίας, με υψηλό δείκτη προστασίας, στο πρόσωπο και το σώμα.
  2. Πείτε ΟΧΙ στο τεχνητό μαύρισμα. Το τεχνητό μαύρισμα ή αλλιώς η χρήση solarium αποτελεί μια από τις κυριότερες αίτιες καρκίνου του δέρματος σε άτομα νεαρής ηλικίας. Οι Δερματολόγοι συμβουλεύουν ότι στην περίπτωση, που επιθυμείτε να αποκτήσετε μια πιο χρυσαφένια απόχρωση στο δέρμα σας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε ειδικές κρέμες ή spray με χρώμα.
  3. Πείτε ΝΑΙ στη δική σας ρουτίνας περιποίησης. Φροντίστε καθημερινά για την περιποίηση της επιδερμίδας σας. Να καθαρίζετε το πρόσωπό σας πρωί και βράδυ και να το ενυδατώνετε.
  4. Χρησιμοποιείστε τα κατάλληλα, για το δέρμα σας, προϊόντα. Συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας για να σας υποδείξει τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης σύμφωνα με τις ανάγκες τις επιδερμίδας σας.
  5. Φροντίστε τα χείλη σας. Μεριμνήστε για την φροντίδα των χειλιών σας με ειδικά προϊόντα lip balm και εφαρμόστε αντηλιακή προστασία.
  6. Μην ακουμπάτε συχνά το πρόσωπο σας. Αποφύγετε να ακουμπάτε το πρόσωπο σας γιατί μπορείτε να του μεταφέρετε διάφορα βακτήρια ή ακόμη και να μολύνετε τυχόν σπυράκια ή πληγές.
  7. Ελέγξτε το δέρμα σας σε τακτική βάση. Μην αμελείτε την επίσκεψη στον Δερματολόγο σας, για να πραγματοποιήσετε δερματοσκόπηση και χαρτογράφηση σπίλων. Επίσης, φροντίστε να παρατηρείτε συχνά το δέρμα σας για τυχόν αλλαγές ή μεταβολές σε υπάρχοντες σπίλους.

Εάν έχετε απορίες σχετικά με τη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος σας ή έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με το δέρμα σας, επισκεφτείτε μας ή καλέστε μας στο 210 9600 930 για να κλείσετε το ραντεβού σας με τον ιατρό Σωτήρη Θεοχάρη.