//Να σας συστήσουμε την Sophie!

Να σας συστήσουμε την Sophie!

Η δερματολογική κλινική Skin and Hair συνεχίζει, δυναμικά, να σας ενημερώνει και να σας συστήνει αξιόλογες προσωπικότητες και καλλιτέχνες, που συμβάλλουν με το έργο τους στην ενίσχυση της προβολής υγιών προτύπων μέσω δερματικών παθήσεων.

Σήμερα θα σας συστήσουμε την φωτογράφο Sophie Harris Taylor, η οποία χρησιμοποιεί τον φωτογραφικό της φακό ως μέσο επαγρύπνησής και προβληματισμού, εξερευνώντας ανθρωπιστικά θέματα με ειλικρινή τρόπο.

Με έδρα την Ατλάντα, η Sophie ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην τέχνη και την επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο Furman. Αυτήν τη στιγμή συνεργάζεται με πολλές διαδικτυακές εκδόσεις, όπως το περιοδικό Highlight Magazine, το Odyssey και το Stage Right Secrets και δημοσιεύτηκα στο Alternative Press.

Η σειρά της, Epidermis είναι πραγματικά άξια προσοχής μιας και αγγίζει ένα εξαιρετικά ευαίσθητο και πολυσυζητημένο θέμα, αυτό της αποδοχής, της θετικότητας του σώματος, της αυτοεκτίμησης προς τον εαυτό μας και ιδιαίτερα θίγει το πως εμείς ως άνθρωποι αντιλαμβανόμαστε τις ατέλειες μας.

Στην σειρά Epidermis, η Sophie φωτογραφίζει τα μοναδικά πορτραίτα 20 γυναικών με ποικίλες δερματικές παθήσεις. Γυναίκες γυμνές, χωρίς μακιγιάζ, εμφανίζονται να ποζάρουν αγέρωχα μπροστά στον φακό της προβάλλοντας η κάθε μία το δερματικό της πρόβλημα.

Με αυτόν τον τρόπο, η Sophie εξουδετερώνει το στίγμα, που περιβάλλει τις δερματικές παθήσεις και γιορτάζει την διαφορετικότητα. «Ήθελα να δημιουργήσω μια σειρά έργων που ενδυναμώνουν και επιτρέπουν στις γυναίκες να αγαπούν το δέρμα στο οποίο βρίσκονται, ανεξάρτητα από την κατάσταση που έχουν. Πάσχοντας από σοβαρή ακμή σε όλη την εφηβεία και τη δεκαετία του ’20, ζω ασυνείδητα με αυτό το εσωτερικό άγχος.

«Πολλές γυναίκες πάσχουν από καταστάσεις όπως η ακμή, η ροδόχρους ακμή και το έκζεμα, και οι περισσότερες από αυτές τις γυναίκες αισθάνονται την πίεση να κρυφτούν πίσω από μια μάσκα μακιγιάζ, καλύπτοντας αυτό που τις κάνει πραγματικά μοναδικές. Εδώ αυτές οι όμορφες γυναίκες είναι περήφανες για το δέρμα τους.”

Ένα από τα μοντέλα, η Charlotte Wyatt, η οποία έχει ακμή και ροδόχρου ακμή, σχολίασε το πορτραίτο της ότι ένιωθε «πραγματικά ευάλωτη» να φωτογραφηθεί αλλά είναι πραγματικά ευχαριστημένη με το αισθητικό αποτέλεσμα. “Συνήθως, τραβάμε φωτογραφίες από τις καλύτερες οπτικές γωνίες μας για να κρύψουμε τις ατέλειες μας, αλλά αυτές οι εικόνες αντιμετωπίζουν αυτά τα χαρακτηριστικά και μας κάνουν να συνειδητοποιήσετε ότι ίσως αυτά τα πράγματα δεν είναι πραγματικά τόσο άσχημα.”

Η ευαισθητοποίηση γύρω από τις παθήσεις του δέρματος είναι κάτι παραπάνω από θετική ανάρτηση ή μια φωτογραφία.

Η αποδοχή του δέρματός μας και η αναγνώριση των θετικών του στοιχείων απαιτεί χρόνο.

Εμείς, στην Skin and Hair, είμαστε εδώ για να αποτελέσουμε μέρος αυτού του ταξιδιού και να σας μυήσουμε στην πραγματική ομορφιά του δέρματος.

We Love Yourself

https://sophieharristaylor.com/

https://www.instagram.com/sophieharristaylor/?hl=el