//Μύθοι και αλήθειες για τη ροδόχρου ακμή

Μύθοι και αλήθειες για τη ροδόχρου ακμή

Η ροδόχρους ακμή αποτελεί μία χρόνια πάθηση του δέρματος που πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους. Τα αίτια της νόσου εξακολουθούν να παραμένουν υπό συζήτηση, διότι η ροδόχρους ακμή είναι πολυπαραγοντική. Πιθανότερα, οφείλεται στο συνδυασμό εξωτερικών / περιβαλλοντικών παραγόντων όπως η υπεριώδης ακτινοβολία, η διατροφή, το αλκοόλ αλλά και σε ενδογενείς παράγοντες, όπως το στρες ή το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η χρήση αντηλιακού είναι προαιρετική

Μύθος: Είναι απαραίτητο να φοράτε πάντα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας σε εκτεθειμένο δέρμα καθόλη τη διάρκεια του έτους και ανεξαρτήτως εποχών. Ειδικότερα, οι δερματολόγοι συνιστούν να φοράτε αντηλιακό με δείκτη SPF 30+ ή και υψηλότερο, που να έχει βάση τον ψευδάργυρο. Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία όχι μόνο μπορεί να προκαλέσει εκρήξεις της ροδόχρου ακμής, αλλά μπορεί να προκαλέσει χρόνια βλάβη που οδηγεί σε επίμονα, χειρότερα συμπτώματα, όπως ερυθρότητα και διασταλμένα αγγεία.

Η ροδόχρους ακμή μπορεί να αντιμετωπιστεί στο σπίτι

Μύθος: Για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε με επιτυχία τη ροδόχρου ακμή θα πρέπει να επισκεφθείτε τον ειδικό δερματολόγο, ο οποίος με ιατρική γνώση και αφού πραγματοποιήσει την κλινική εξέταση θα σας κατευθύνει για την ενδεδειγμένη θεραπεία, που θεωρείται καταλληλότερη για τη δική σας περίπτωση.

Η ροδόχρους ακμή οφείλεται σε μη καθαρό δέρμα με φραγμένους πόρους.

Μύθος: Συνήθως, θεωρείται, ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της ροδόχρου ακμής και των φραγμένων πόρων ή / και του σμήγματος στο πρόσωπο. Ωστόσο, στην περίπτωση της ροδόχρου ακμής, ο καθαρισμός δεν θα δώσει τη λύση. Στην πραγματικότητα, ο εν τω βάθει καθαρισμός του δέρματος μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα ή ακόμη και φλεγμονή.

Η ροδόχρους ακμή μπορεί να μοιάζει με άλλους τύπους ακμής

Αλήθεια: Η ροδόχρους ακμή μπορεί να μοιάζει ως προς τα κλινικά της συμπτώματα με άλλους τύπους ακμής. Αυτός είναι και ένας από τους κυριότερους λόγους, για τους οποίους η θεραπεία, που οφείλετε να εφαρμόσετε πρέπει να δίνετε από τον δερματολόγο, ο οποίος είναι ο μόνος ειδικός για το δέρμα σας.