//“Μην παίζεις κρυφτό με το δέρμα σου”.

“Μην παίζεις κρυφτό με το δέρμα σου”.

Μην παίζεις κρυφτό με το δέρμα σου. Η λύση κρύβεται μπροστά σου.

Mίλα σήμερα με τον Δερματολόγο σου

#ΦτουΞελευθερία

Η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) υλοποιεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Ψωρίαση

« Μην παίζεις κρυφτό με το δέρμα σου» είναι το κεντρικό μήνυμα της πανελλαδικής εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ενόψει του Αυγούστου, του μήνα ενημέρωσης για τη νόσο. Στόχος της εκστρατείας είναι να παροτρύνει τους ασθενείς με Ψωρίαση να απευθυνθούν στον Δερματολόγο τους, ώστε σε συνεργασία μαζί του να βρουν τη λύση που θα τους βοηθήσει να απελευθερωθούν από τα συμπτώματα της ψωρίασης.

Με στόχο τη διάδοση του μηνύματος σε όλη την Ελλάδα, η εκστρατεία θα «ταξιδέψει» ψηφιακά στο Διαδίκτυο και τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης. Μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη σελίδα www.psoriasis.myderma.info/ftouxeleftheria , οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για την ψωρίαση, το ρόλο του Δερματολόγου που αποτελεί έγκυρη πηγή ενημέρωσης στην αντιμετώπιση της νόσου αλλά και να συμμετέχουν σε σύντομα quiz για την ψωρίαση και τον τρόπο που επηρεάζει τη ζωή τους.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, κ . Δημήτρης Ρηγόπουλος, αναφερόμενος στην ενημερωτική εκστρατεία τόνισε « Πάνω από 125 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με αυτή την χρόνια δερματική πάθηση, η καθημερινότητά των οποίων επηρεάζεται όχι μόνο σωματικά, αλλά και κοινωνικά και ψυχολογικά. Λόγω της πληθώρας πληροφορίων που υπάρχουν διαθέσιμες στο διαδίκτυο αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι λογικό ο ασθενής με ψωρίαση να μπερδεύεται αλλά και να απογοητεύεται. Στόχος μας είναι μέσω της ενημερωτικής εκστρατείας να παρακινήσουμε τους ασθενείς να αναζητήσουν την υποστήριξη και τις πληροφορίες που χρειάζονται από τον Δερματολόγο τους, ώστε μαζί να διαχειριστούν τη νόσο αποτελεσματικά και να ζήσουν μια ζωή χωρίς τους περιορισμούς».

Ο Δερματολόγος – Δερματοχειρουργός Σωτήρης Θεοχάρης μας δήλωσε σχετικά: “Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους ασθενείς να επιδεικνύουν ψυχραιμία και υπομονή για την αντιμετώπιση της νόσου. Ως δερματολόγοι είμαστε εδώ για να τους ενημερώσουμε αλλά και να καθορίσουμε το καταλληλότερο θεραπευτικό πλάνο με το οποίο θα καταφέρουν να διαχειριστούν συνολικά το ζήτημα της ψωρίασης. Απευθύνομαι σε όλους εσάς και σας προτρέπω να μην αμελείτε την επίσκεψή σας στους ειδικούς και να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας. Είναι δυνατόν.”

https://bit.ly/3f5e0pA