//Μήπως τα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών σας, σας προκαλούν ακμή;

Μήπως τα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών σας, σας προκαλούν ακμή;

Μήπως, παρατηρείτε, κατά καιρούς εμφάνιση ακμής στο τριχωτό σας η κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών σας; Έχετε παρατηρήσει σπυράκια στο πίσω μέρος του λαιμού σας;

Ο ένοχος μπορεί να είναι τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών σας. Τα σαμπουάν, τα μαλακτικά και τα προϊόντα styling μπορούν να προκαλέσουν σπυράκια και άλλους τύπους ακμής, σε αυτές τις περιοχές.

Ακόμα κι αν δεν είχατε ποτέ ακμή, ορισμένα προϊόντα περιποίησης μαλλιών μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνισή της.

Γιατί ορισμένα προϊόντα περιποίησης μαλλιών προκαλούν έξαρση της ακμής;

Όταν τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών περιέχουν ελαιώδη βάση, αυτή μπορεί να είναι επιβαρυντική για το δέρμα σας, καθώς υπάρχει πιθανότητα να αποφράσσει τους πόρους σας. Οι φραγμένοι πόροι μπορούν να οδηγήσουν σε ακμή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα έλαια ή άλλα συστατικά στα προϊόντα περιποίησης μαλλιών μπορούν να προκαλέσουν εξάρσεις ακμής, κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών και του μετώπου σας.

Όταν τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών είναι ο ένοχος, εμφανίζονται κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών, του μετώπου ή του πίσω μέρους του λαιμού σας, βλάβες, όπως βλατίδες, λευκά στίγματα ή αυτά που κοινώς αναγνωρίζουμε, ως σπυράκια, που περιέχουν πύον.

Όταν σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα που φράζουν τους πόρους σας, η ακμή θα υποχωρήσει σταδιακά. Μπορεί, ωστόσο, να χρειαστούν 4 έως 6 εβδομάδες για να επιτευχθεί αυτό.

Σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να είναι δύσκολο να αναγνωρίσετε ποιο προϊόν σας προκαλεί τέτοιες εξάρσεις. Ειδικά, αν χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα ταυτόχρονα. Μεταξύ των προϊόντων, που μπορεί να ενοχοποιηθούν αναφέρουμε τα σαμπουάν, τις μαλακτικές κρέμες, τα τζελ styling, το κερί μαλλιών, σπρέι κ.ά.. Ακόμη και οι κρέμες ξυρίσματος και το aftershave μπορούν να προκαλέσουν ακμή.

Μπορείτε να ελέγξετε τα προϊόντα, που χρησιμοποιείτε κοιτάζοντας την ετικέτα τους. Τα προϊόντα, που είναι καταλληλότερα για δέρματα με τάση ακμής είναι αυτά τα οποία αναγράφουν στην ετικέτα τους:

«Μη φαγεσωρογόνο – Non comedogenic»

«OIL FREE»

«NON ACNEGENIC»

Καλό είναι να φροντίσετε να απομακρυνθεί το υπεύθυνο για την ακμή σας προϊόν, από αντικείμενα, στα οποία μπορεί να εντοπιστούν υπολείμματα αυτού και που έρχονται σε επαφή με το δέρμα σας, όπως είναι οι μαξιλαροθήκες, τα σεντόνια, τα καλύμματα, τα καπέλα, οι κορδέλες κ.ά.

Εάν υποπτεύεστε, ότι έχετε αναπτύξει ακμή εξαιτίας κάποιου προϊόντος, που χρησιμοποιούσατε και παρά τη διακοπή του δεν έχετε δει βελτίωση, καλό είναι να επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας.

Πηγή Άρθρου

https://bit.ly/2PRxN1O