//Σημάδια ή ουλές ακμής; Μάθετε πώς μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε.

Σημάδια ή ουλές ακμής; Μάθετε πώς μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε.

Η ακμή αποτελεί ένα σύνηθες δερματικό νόσημα, που εμφανίζεται ιδιαίτερα στην εφηβική και νεανική ηλικία, χωρίς να αποκλείεται η εμφάνισή της σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Οι ουλές της ακμής προκύπτουν από μη φυσιολογική επούλωση του δέρματος κατά την αποδρομή των φλεγμονωδών βλαβών της ακμής. Ανάλογα με την μορφολογία τους, διακρίνονται σε ατροφικές και υπερτροφικές. Οι ατροφικές περιλαμβάνουν τις ice pick, τις boxcar και τις rolling scars. Όσον αφορά τις ice pick scars, πρόκειται για οξυγώνιες βαθιές ουλές, που φτάνουν τουλάχιστον, έως το εν τω βάθει χόριο. Οι boxcar είναι κυβοειδής ουλές, που μπορεί να είναι βαθιές ή και πιο ρηχές, ενώ είναι δεύτερες σε συχνότητα εμφάνισης μετά τις ice pick. Τέλος, οι rolling scars, αυτές με την χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης, έχουν κυματοειδή όψη και υφή.

Οι υπερτροφικές ουλές είναι αποτέλεσμα μη φυσιολογικής – υπερβολικής ανάπτυξης ινώδους ιστού κατά τη διαδικασίας της επούλωσης και μπορεί να είναι επώδυνες ή κνησμώδεις.

Από την άλλη, μια ηπιότερη κατηγορία διαταραχής επούλωσης αποτελούν τα σημάδια ακμής, τα οποία χαρακτηρίζονται από την εμφάνιση ερυθήματος ή υπερμελάγχρωσης στη θέση των παλαιών ακνεικών βλαβών.

Για την αποκατάσταση των ουλών ακμής, ο Δρ. Σωτήρης Θεοχάρης εφαρμόζει ποικίλες θεραπευτικές μεθόδους, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το Fractional CO2 Laser σε συνδυασμό με ραδιοσυχνότητες (RF), η υποσκαφή (subcision), η εφαρμογή χημικού peeling τριχλωροξικού οξέος (TCA) 100% καθώς και η χρήση non ablative laser (smooth beam).

Η επιλογή της κατάλληλης κάθε φορά θεραπευτικής παρέμβασης καθορίζεται από τον Δρ. Σωτήρη Θεοχάρη, μετά από αξιολόγηση της κλινικής εικόνας του εκάστοτε ασθενούς και το είδος των ουλών, που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

????Για να κλείσετε το ραντεβού σας στην κλινική μας, καλέστε στο 210 9600 930!