//Όλοι είμαστε ίσοι και μοναδικοί!

Όλοι είμαστε ίσοι και μοναδικοί!

Η δερματολογική κλινική Skin and Hair Medical Care κάνει καθημερινά πράξη την εταιρική της υπόσχεση, το “We Love Yourself”.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό μας προσωπικό έχει λάβει μέρος στο project Transcare «Improving access to healthcare for transgender individuals», ένα διετές πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δικαιώματα, Ισότητα και Ιθαγένεια (2014 – 2020), με κεντρικό στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για την ασφαλή και χωρίς διακρίσεις παροχή υπηρεσιών υγείας στα τρανς άτομα.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαμε στη διαδικτυακή έρευνα του διοργανώνεται στα πλαίσια του έργου. Στόχος του διαδικτυακού ερωτηματολογίου είναι να αντληθούν στοιχεία για την εξοικείωση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού αναφορικά με την ποικιλομορφία της ταυτότητας και της έκφρασης φύλου.

Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας (ιατρούς, νοσηλευτές-ριες, κ.α), επαγγελματίες ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής στήριξης (ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, κοινωνικούς-ες λειτουργους, κ.α.), και διοικητικούς-ες υπαλλήλους σε υπηρεσίες υγείας/ψυχικής υγείας.

Δείτε την διαδικτυακή έρευνα ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/8TEmHmjm1ZY4TC1R8

Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι το ΠΜΣ «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών», Ιατρική Αθηνών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ( ΕΚΠΑ). Η κοινοπραξία του προγράμματος αποτελείται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής, τη Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, τη Θετική Φωνή – Red Umbrella Athens, το Orlando LGBT+, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, την Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων Φοιτητών Ιατρικής – HelMSIC, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και τη ReadLab – Research Innovation & Development Lab.

Πηγή Άρθρου