//Θεραπείες peelling με ΑΗΑ, για νεανική επιδερμίδα!

Θεραπείες peelling με ΑΗΑ, για νεανική επιδερμίδα!

Γνωρίζατε ότι τα Alpha Hydroxy Acid (AHA) μπορούν να σας βοηθήσουν να έχετε μια πιο φρέσκια, πιο φωτεινή και πιο νεανική επιδερμίδα; 
Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και έχει τη δυνατότητα να ανανεώνει τα κύτταρά του κάθε μέρα.
Καθώς τα παλιά κύτταρα του δέρματος πεθαίνουν, νέα κύτταρα αναπτύσσονται. Όταν όμως τα νεκρά κύτταρα δεν απομακρυνθούν από την επιδερμίδα, τότε το δέρμα σας μπορεί να φαίνεται θαμπό και άψυχο.
Η θεραπεία Peeling με Alpha Hydroxy Acid (ΑΗΑ), ενισχύει την απολέπιση, για να βελτιώσει την υφή του δέρματος, τις ομαλές λεπτές γραμμές ακόμη και τον αποχρωματισμό του δέρματος. Παράλληλα βοηθάει  στη μείωση της εμφάνισης των ουλών ακμής και των περιβαλλοντικών βλαβών. Μετά από ένα μικρό αριθμό εφαρμογών, το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό, οι δυσχρωμίες μειώνονται, οι λεπτές ρυτίδες και οι ουλές βελτιώνονται και η διάμετρος των πόρων ελαττώνεται.
Πότε είναι η καλύτερη περίοδος για να επιλέξει κάποιος να κάνει θεραπεία με ΑΗΑ;
Η ιδανική στιγμή για να προσθέσετε μια θεραπεία AHA στην εβδομαδιαία ρουτίνα ομορφιάς σας, είναι η περίοδος που ακολουθεί τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Τότε που το δέρμα είναι κουρασμένο και ταλαιπωρημένο από τις ακτίνες του ήλιου και την επίδραση της UVA και UVB ακτινοβολίας, και αφυδατωμένο από την αλμύρα και το αεράκι της θάλασσας.
Πόσες φορές και με τι συχνότητα μπορεί να γίνεται η εφαρμογή των ΑΗΑ;
Ο αριθμός και η συχνότητας της εφαρμογής των ΑΗΑ εξαρτάται από το πρόβλημα του κάθε ασθενούς και εξατομικεύεται, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά. Δηλαδή είναι άλλος ο αριθμός που προτείνεται για ένα αφυδατωμένο – φωτογηρασμένο δέρμα και  άλλος για πρόσωπα με ακμή, ουλές ή μελαχρωματικές κηλίδες. Σε γενικές γραμμές τα σχετικά πρωτόκολλα προτείνουν από  3 μέχρι και 10 θεραπείες, ανά έτος,  με μεσοδιαστήματα 15 -30 ημερών. Η συχνότητα εφαρμογής τους εξαρτάται επίσης από τη συγκέντρωση του οξέος στο διάλυμα.
Ποιος είναι ο ιδανικός τύπος δέρματος για θεραπεία με ΑΗΑ ; 
Σε γενικές γραμμές οι ελαφρώς ανοιχτόχρωμοι άνθρωποι είναι οι καλύτεροι υποψήφιοι για χημικά peellings. Η θεραπεία δεν λειτουργεί αρκετά ικανοποιητικά σε ασθενείς με πολύ σκουρόχρωμο δέρμα.
Σε ποιες περιπτώσεις αντενδείκνυται η εφαρμογή των ΑΗΑ;                                                       
Η διαδικασία δεν συνιστάται για άτομα με λοιμώξεις, ενεργό δερματική νόσο, τραυματισμένο δέρμα, ηλιακά εγκαύματα ή ενεργό έρπητα. Τα ΑΗΑ αντενδείκνυνται στην εγκυμοσύνη, εάν έχετε πάρει Accutane τους τελευταίους έξι μήνες, εάν έχετε ψωρίαση, έκζεμα, δερματίτιδα ή ροδόχρου ακμή. Επίσης εάν έχουν χρησιμοποιηθεί Retin-A, και άλλα συνταγογραφούμενα προϊόντα φροντίδας του δέρματος, προϊόντα που περιέχουν ασκορβικό οξύ, λευκαντικά ή παράγοντες λεύκανσης του δέρματος ή άλλα προϊόντα με βάση το οξύ, κατά τις τελευταίες 48 ώρες. Μετά την εφαρμογή θα πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο και το κάπνισμα.                            
Η εφαρμογή των ΑΗΑ προκαλεί πόνο;                                                  
Τα peelings που χρησιμοποιούν Άλφα-υδροξύ, γλυκολικά, γαλακτικά ή οξέα φρούτων είναι αρκετά ήπια. Μπορεί να προκαλέσουν ελαφρύ τσούξιμο, ερυθρότητα, ερεθισμό και απολέπιση, αλλά καθώς το δέρμα αρχίζει να προσαρμόζεται, όλα αυτά τα προβλήματα ελαχιστοποιούνται.