//Περιποίηση του δέρματος κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών

Περιποίηση του δέρματος κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών

Ο αγαπημένος μήνας όλων μας και επίσημα ο μήνας των διακοπών και της ανάπαυλας, κατέφθασε.

Ο Αύγουστος συνδέεται με τις ξέγνοιαστες διακοπές, την ξεκούραση, τη χαλάρωση καθώς και την πνευματική και ψυχική ανανέωση μας, από την καθημερινότητα.

Ωστόσο, η καλοκαιρινή αυτή περίοδος ξεγνοιασιάς, όχι μόνο δεν ωφελεί το δέρμα μας, αλλά θα λέγαμε ότι οδηγεί, συχνά, στα αντίθετα αποτελέσματα.

Λεπτές γραμμές, ρυτίδες, πανάδες, αφυδατωμένη όψη από το θαλασσινό αλάτι, ξηρή επιδερμίδα, δέρμα ταλαιπωρημένο από τη συνεχή έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και την αυξημένη θερμοκρασία, είναι μερικά από τα αρνητικά επακόλουθα, που πρέπει να προσέξετε.

Κατά τη διάρκεια, λοιπόν, των καλοκαιρινών σας διακοπών και πάντα σύμφωνα με την ηλικία αλλά και τις ανάγκες της επιδερμίδας σας, φροντίστε να πραγματοποιείτε, καθημερινά, έναν καλό καθαρισμό και μια εντατική υδάτωση(ενυδάτωση) του δέρματος σας, με τις κατάλληλες για εσάς κρέμες, που θα έχουν απαραίτητα αντηλιακή προστασία μεγάλου δείκτη, άχρωμες ή και με χρώμα (30+ και πάνω). Μην εκτίθεστε για πολλή ώρα στον ήλιο και απομακρύνετε το αλάτι από την επιδερμίδα σας, το συντομότερο δυνατό. Φροντίστε να τρώτε άφθονα φρέσκα φρούτα και λαχανικά και να πίνετε επαρκείς ποσότητες υγρών.

Για γυναίκες, με επιτακτικότερες ανάγκες  ενυδάτωσης, προτείνουμε, επιπρόσθετα, τη χρήση κατάλληλου serum, κρέμας νυκτός ή και κρέμας ματιών, που θα θρέψουν και θα προστατέψουν, πληρέστερα, το δέρμα σας.

Ένα καλό βήμα, πριν φύγετε για τις καλοκαιρινές διακοπές, είναι να πραγματοποιήσετε μια ολοκληρωμένη θεραπεία καθαρισμού HydraFacial, η οποία θα ενυδατώσει εν τω βάθει το δέρμα σας και θα αποσυμφορήσει τους πόρους από το περιττό σμήγμα. Αν δεν τα καταφέρετε πριν τις διακοπές σας, μην αμελήσετε να το προγραμματίσετε, άμεσα, με την επιστροφή σας.

Τέλος, πριν από τη χρήση των κατάλληλων προϊόντων, φροντίστε να συμβουλευτείτε τον Δερματολόγο Σωτήρη Θεοχάρη, ο οποίος θα σας υποδείξει την ορθότερη, για εσάς, επιλογή.