//Ηχηρό μήνυμα για τη σημασία της πρόληψης του καρκίνου του μαστού απευθύνει η δερματολογική κλινική Skin and Hair.

Ηχηρό μήνυμα για τη σημασία της πρόληψης του καρκίνου του μαστού απευθύνει η δερματολογική κλινική Skin and Hair.

Γλυφάδα, 25/10/2019

Δελτίο Τύπου

Καρκίνος του μαστού: μια μάχη, που μπορεί να κερδηθεί!

Η 25η Οκτωβρίου σηματοδοτεί την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού. Όλες οι γυναίκες οφείλουν να εντάξουν τον τακτικό προληπτικό έλεγχο στη ζωή τους. Να αγαπήσουν και να φροντίσουν ακόμα περισσότερο τον εαυτό τους και να αντικαταστήσουν το φόβο για την ασθένεια με επιλογές που προάγουν την υγεία.

Ο καρκίνος του μαστού είναι μια νόσος, που θεραπεύεται σε σημαντικό βαθμό. Η έγκαιρη διάγνωση επιτυγχάνεται με την αυτοεξέταση, την κλινική εξέταση και την ψηφιακή μαστογραφία ή/και το υπερηχογράφημα μαστών. Ωστόσο, υπάρχουν και συνήθειες που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας και να μας ευεργετήσουν στα πλαίσια της πρωτογενούς πρόληψης.  

Στρατηγικές πρόληψης, που αφορούν στον τρόπο ζωής.

  • Καθιερώστε την καθημερινή τακτική φυσική άσκηση
  • Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ
  • Διατηρήστε μια ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή με ιδιαίτερη έμφαση στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών
  • Διατηρήστε ένα υγιές βάρος, ιδιαίτερα μετά την εμμηνόπαυση.
  • Βάλτε την αυτοεξέταση στην καθημερινότητά σας
  • Προγραμματίστε τον τακτικό προληπτικό έλεγχο των μαστών σας

Η νίκη της μάχης κατά του καρκίνου του μαστού αποτελεί μια πρόκληση, που αφορά τόσο την επιστήμη, όσο και τους ίδιους τους ασθενείς. Η ιατρική έρευνα συνεχώς εξελίσσεται, αναδεικνύοντας νέα φάρμακα για την αντιμετώπιση ακόμη και πιο προχωρημένων σταδίων της νόσου, ωστόσο η πρόληψη δεν παύει να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στην, κατά το δυνατόν, πρωιμότερη διάγνωση της νόσου και εν τέλει την καλύτερη πορεία-πρόγνωση των ασθενών.

Η έγκαιρη πρόληψη και διάγνωση της νόσου σώζουν ζωές.

#DrTheocharis #skinandhairmedicalcare #skinandhairteam #october25 #worldbreastcancerday #breastcancerawareness #breastcancerawarenessmonth #preventbreastcancer #breastcancerprevention #dermatologyclinic #glyfada