//Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής.

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής.

Γλυφάδα, 17/10/2019

Δελτίο Τύπου

Με επίσημη ανακοίνωσή του, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για δεκάδες συμπληρώματα διατροφής, τα οποία διακινούνται μέσω διαδικτύου και παρουσιάζονται ως φάρμακα. Τα εν λόγω «ύποπτα» προϊόντα δεν φέρουν καμιά αξιολόγηση ή πιστοποίηση για την αποτελεσματικότητα ή την ασφάλεια τους, με συνέπεια να ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του καταναλωτή.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΦ προτρέπει τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή να κάνουν χρήση των κάτωθι, Actifix, Alergoxin, Alvofix, Androfix, Anemoprotect, Arthroactal, Arthrofix Regenerator, Arthroxin, Bioactal, Broncho Cleaner, Calmofix, Carcinofix, Cardioxin, Cell Cleaner, Cholesterol Cleaner, Colofix, Colon Cleaner, Cugi, Dermoactal, Diabexin, Fat Burner, Figurafix, Flevofix, Gallfix, Gastroxin, Glycofix, Happy Man, Happy Woman, Hepa Cleaner, Helicofix, Heparixin, Immunixin, Lymphafix, Manfix, Manmax, Menoprotect, Multifix, Multitonic, Nephrofix, Paki, Parasite Cleaner, pHmodulator, Podagro Protect, Podagrofix, Pulsfix, Relaxan, SlimX5, Strong kids, Triactal, Uroxin, Varixin, View protect, View fix, Womafix, Womanixin και Youth Booster.


Υπεύθυνη για την κυκλοφορία των ανωτέρω, φέρεται να είναι η εταιρεία Biotica 1961, ενώ παλαιότερα ως εταιρεία διακίνησης εμφανιζόταν η Botanica Healthy Life, με τα ίδια στοιχεία επικοινωνίας όπως η πρώτη. 

Ωστόσο, ύστερα από σχετική διερεύνηση, διαπιστώθηκε ότι η έδρα και τα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώνουν οι δύο εταιρείες στις ιστοσελίδες τους είναι απολύτως ψευδή.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε, ότι οι τηλεφωνικοί αριθμοί δεν αντιστοιχούν σε πραγματικές τηλεφωνικές συνδέσεις, καθώς παραλείπεται ένα ψηφίο, με αποτέλεσμα να θεωρούνται εντελώς αναξιόπιστες πηγές.

Ο ΕΟΦ έχει γίνει αποδέκτης πολλών αναφορών από καταναλωτές για προϊόντα που διακινούνται διαδικτυακά από τις παραπάνω εταιρείες, σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι το παρόν δελτίο τύπου δεν περιορίζεται στα συγκεκριμένα προϊόντα, αλλά ισχύει εξίσου για όλα τα μη εγκεκριμένα προϊόντα που κατά καιρούς διαθέτουν στην αγορά μέσω διαδικτύου οι ανωτέρω εταιρείες.

Διαβάστε στον παρακάτω σύνδεσμο, το αρχικό δελτίο τύπου του ΕΟΦ

https://bit.ly/2BgkE8h