//Ο Δερματολόγος – Δερματοχειρουργός Σωτήρης Θεοχάρης και η ομάδα της Skin and Hair στο 27o ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο της ISHRS.

Ο Δερματολόγος – Δερματοχειρουργός Σωτήρης Θεοχάρης και η ομάδα της Skin and Hair στο 27o ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο της ISHRS.

Γλυφάδα, 20/11/2019

Δελτίο Τύπου

Ο Δερματολόγος – Δερματοχειρουργός Σωτήρης Θεοχάρης μαζί με την ιατρική ομάδα μεταμόσχευσης και μάρκετινγκ της Skin and Hair παρακολούθησαν τις εργασίες του 27ου ετήσιου παγκόσμιου συνεδρίου και εργαστηρίου μεταμόσχευσης μαλλιών της ISHRS, που διεξήχθη από τις 13 – 17 Νοεμβρίου, στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.

Για ακόμη μία χρονιά, σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα της International Society of Hair Restoration Surgery έδωσε το παρόν με περισσότερους από 880 συμμετέχοντες από 69 χώρες παγκοσμίως. Με ένα πλούσιο επιστημονικό και ιατρικό πρόγραμμα, αναγνωρισμένους ομιλητές αλλά και ιατρικές διαλέξεις, hands-on μαθήματα, εργαστήρια, live χειρουργικές επεμβάσεις και συνεδρίες, η ISHRS απευθύνθηκε στους επαγγελματίες όλων των επιπέδων δεξιοτήτων και εμπειρίας, που ασχολούνται με τα προβλήματα του τριχωτού και τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν, αφενός, ομιλίες για θέματα που αφορούν στη συνολική υγεία των μαλλιών, στη θεραπεία PRP και SMP (Scalp Micropigmentation) καθώς και στα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών. Αφετέρου, η ISHRS έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επικοινωνία της νέας της καμπάνιας «Fight the FIGHT», που έχει ως στόχο να καταγγείλει τις παράνομες μεταμοσχεύσεις μαλλιών από μη ιατρούς και να προστατεύσει το ανυποψίαστο κοινό, που παρασύρεται από παραπλανητικές διαφημιστικές προσφορές.

Τα τελευταία χρόνια, η ραγδαία ανάπτυξη της δυναμικής του τομέα μεταμόσχευσης μαλλιών, παγκοσμίως, αποδεικνύει ότι η εν λόγω χειρουργική πράξη αποτελεί μια αυστηρά ιατρική πράξη και επιτάσσει έναν έμπειρο ιατρό μαζί με μια άρτια εκπαιδευμένη ομάδα σε διαρκή εκπαίδευση και τήρηση των ιατρικών κανόνων ηθικής δεοντολογίας.

Επίσης, ο διακεκριμένος ιατρός συμμετείχε στο World Live Surgery Workshop, που πραγματοποίησε το “Triple Crown” εργαστηρίων live χειρουργικής για τρεις ξεχωριστές τεχνικές αποκατάστασης μαλλιών – FUT Strip, FUE (Follicular Unit Excision) και SMP (Micropigmentation Scalp).

Ο Δρ. Σωτήρης Θεοχάρης ανέφερε σχετικά: “Ως μέλος της ISHRS αρχικά από το 1997, έδωσα και φέτος το παρόν στο παγκόσμιο συνέδριο της ένωσης. Και φέτος το συνέδριο ήταν υψηλού επιπέδου, αναβαθμισμένο και εξειδικευμένο σε θέματα τεχνικής, εργαλείων (εξαρτημάτων) και μηχανημάτων. Επίσης, οι συνεργάτες μου στα θέματα μεταμόσχευσης, οι οποίοι παρακολούθησαν τις ειδικές, για αυτούς, διαλέξεις, έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το επίπεδο των γνώσεων και των τεχνικών, που αναπτύχθηκαν σε αυτές. Στηρίζω ένθερμα και θα συνεχίσω να είμαι αρωγός σε κάθε ουσιαστική δράση και ενέργεια της διοργάνωσης για τη διασφάλιση της μεταμόσχευσης μαλλιών ως μια αυστηρά ιατρική πράξη. Μάλιστα φέτος στήριξα το έργο της ένωσης και οικονομικά μέσω του Supporters Cirle αλλά και του προγράμματος αποκατάστασης παλαιότερων μη επιτυχημένων επεμβάσεων (Operation Restore). Η δερματολογική κλινική Skin and Hair Medical Care αλλά και εγώ προσωπικά θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε συνδυάζοντας την επαγγελματική υπεροχή με την εξατομικευμένη φροντίδα σε κάθε περιστατικό μας.”