//Ομιλία του Δρ. Σωτήρη Θεοχάρη στη Πανεπιστημιακή Δερματολογική Κλινική του νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός.

Ομιλία του Δρ. Σωτήρη Θεοχάρη στη Πανεπιστημιακή Δερματολογική Κλινική του νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός.

Ο Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος και Δερματοχειρουργός Σωτήρης Θεοχάρης είναι από τους πρωτοπόρους στο ιατρικό πεδίο της μεταμόσχευσης μαλλιών με 25 ετή και πλέον ιατρική εμπειρία. Η χειρουργική του δεινότητα από κοινού με την άριστη ιατρική και επιστημονική γνώση αλλά και η εξατομικευμένη προσέγγιση για κάθε περιστατικό, τον κατατάσσουν ανάμεσα στους κορυφαίους δερματοχειρουργούς στην Ελλάδα.

Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι καλείται τόσο ως ομιλητής, (chairman), course director όσο και ως εκπαιδευτής workshop, σε κάθε σεμινάριο ή συνέδριο διακεκριμένων ελληνικών αλλά και παγκόσμιων οργανισμών Δερματολογίας και Δερματοχειρουργικής.

Πριν από λίγες ημέρες, ο ιατρός κ. Θεοχάρης, κατόπιν πρόσκλησης της Πανεπιστημιακής Δερματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος, παρουσίασε στους ειδικευόμενους γιατρούς της Δερματολογίας, ό,τι νεότερο υπάρχει στη μεταμόσχευση μαλλιών, σύμφωνα με τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα. Περισσότεροι από 60 ειδικευόμενοι ιατροί είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην διάλεξη, η οποία διήρκησε περίπου 2 ώρες.

Το αντικείμενο  της αναλυτικής παρουσίασης του Δρ. Θεοχάρη ήταν οι νεότερες εξελίξεις, γύρω από το πεδίο της μεταμόσχευσης μαλλιών αλλά και οι ενδείξεις για την υλοποίηση της ιατρικής πράξης. Με επίκεντρο τον ασθενή και την ασφάλεια του, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πεδίο της χειρουργικής του δέρματος, το οποίο συνδυάζει την χειρουργική ικανότητα, την ιατρική γνώση αλλά, κυριότερα την καλλιτεχνική δημιουργία». 

«Στόχος κάθε σύγχρονου Δερματολόγου, που ασχολείται με το πεδίο αυτό, είναι η διαρκής αναβάθμιση και εξέλιξή του. Επίσης, ο νεότερος εξοπλισμός έρχεται ως ένα επιπλέον επαγγελματικό όπλο στην θεραπευτική φαρέτρα του.» Παράλληλα, ο ιατρός δεν παρέλειψε να εκθέσει κάποια από τα περιστατικά μεταμόσχευσης και να προβεί στην περιγραφή τους, απαντώντας και σε ερωτήσεις, που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες.

Τέλος, η ομιλία του κ. Θεοχάρη, εστίασε στην ανάγκη ενός ολοκληρωμένου, ενιαίου σχεδιασμού της χώρας μας για την μεταμόσχευση μαλλιών, τονίζοντας τη σημασία της ολοκληρωμένης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού.

Ο Δρ. Σωτήρης Θεοχάρης σχολίασε μεταξύ άλλων: «Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί μια γκρίζα ιατρική και επιστημονική ζώνη στη χώρα μας αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Ασαφείς είναι οι γραμμές όσον αφορά την ειδικότητα του ιατρού, που έχει την ικανότητα και διαθέτει τις ιατρικές περγαμηνές, που τον καθιστούν κατάλληλο να πραγματοποιήσει μεταμοσχεύσεις τριχών. Ο ειδικός δερματολόγος, αφού εκπαιδευτεί σχετικά, διαθέτει κατά τη γνώμη μου όλη την ειδική γνώση γύρω από την ανατομία της τρίχας και τις παθήσεις της, που τον καθιστά άρτιο και ικανό να υλοποιεί μεταμοσχεύσεις. Η τελική επιλογή των υποψηφίων, που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν μια μεταμόσχευση μαλλιών θα πρέπει να καλύπτει συγκεκριμένες προϋποθέσεις, την ανατομία του τριχικού θύλακα και τις παθήσεις του».