//Οι πέντε συνήθειες που έχετε και βλάπτουν τα μαλλιά σας!

Οι πέντε συνήθειες που έχετε και βλάπτουν τα μαλλιά σας!


Η προστασία των μαλλιών είναι μια απαιτητική διαδικασία, ενώ μερικές πρακτικές συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν πολύ. Ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές για να αποτρέψετε το σπάσιμο, ή ακόμη και την εμφάνιση τριχόπτωσης.

1. Χρησιμοποιείτε συχνά πιστολάκι μαλλιών

Η διαδικασία αυτή μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα μαλλιά σας με αποτέλεσμα αυτά να “σπάνε” ευκολότερα.
Όταν χρησιμοποιείτε πιστολάκι φροντίστε να βρίσκεται στη χαμηλότερη ρύθμιση ή στεγνώστε στον αέρα⁣

2. Χρησιμοποιείτε συχνά σίδερο για μπούκλες ή προϊόντα για ίσιωμα
Η θερμότητα στεγνώνει γρήγορα τα μαλλιά προκαλώντας βλάβη και σπάσιμο των μαλλιών, με ξηρές άκρες
Αντί για την καθημερινή χρήση, προσπαθήστε να περιοριστείτε στη χρήση αυτών μία φορά την εβδομάδα ή λιγότερο⁣ αν είναι δυνατόν σε χαμηλή έως μέτρια θερμοκρασία και μόνο σε στεγνά μαλλιά.

3. Μαζεύετε συχνά τα μαλλιά σας σε σφικτή αλογοουρά.
Το συχνό τράβηγμα των μαλλιών σας μπορεί να οδηγήσει σε αλωπεκία λόγω παρατεταμένης και επαναλαμβανόμενης της σφικτής αλογοουράς στα μαλλιά σας. Προτιμήστε οι αλογοουρές σας να είναι χαλαρές, όσο είναι δυνατόν.

4. Χτενίζετε τα μαλλιά σας από τη ρίζα έως τις άκρες⁣.
Μπορεί να δημιουργήσει κόμπους ή να οδηγήσει σε θραύση μαλλιών⁣. Επίσης, το δυνατό τράβηγμα ταλαιπωρεί τους θύλακες της τρίχας. Αντί αυτού, ξεκινήστε να χτενίζετε απαλά τα μαλλιά σας από την μέση προς τις άκρες, ενώ, τα κρατάτε.

5. Κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά.
Αποδεδειγμένα, τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο⁣. Προσπαθείτε να στεγνώνετε τα μαλλιά σας πριν κοιμηθείτε, καθώς το αντίθετο μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο μυκητιασικών ή βακτηριακών λοιμώξεων του τριχωτού της κεφαλής.

Μην ξεχνάτε ότι ο μόνος ειδικός για τα ζητήματα του τριχωτού είναι ο Δερματολόγος. Μην διστάσετε να απευθυνθείτε στον ιατρό Σωτήρη Θεοχάρη για όποιο ζήτημα του τριχωτού σας απασχολεί.