//Γεγονότα και Ερωτήματα για την Τριχόπτωση.

Γεγονότα και Ερωτήματα για την Τριχόπτωση.

Στις μέρες μας, υπάρχουν πολλές πληροφορίες αλλά και παραπληροφόρηση στο Διαδίκτυο σχετικά με τις διάφορες θεραπείες, που αφορούν την τριχόπτωση ή ακόμα και τα αίτια της. Εμείς είμαστε εδώ, να σας μιλήσουμε σήμερα για τις αλήθειες, τους μύθους αλλά και καίρια ερωτήματα, σχετικά με τις διάφορες μορφές αλωπεκίας και την ιατρική τους αντιμετώπιση.

  • Γιατί αραιώνουν τα μαλλιά μου; Τι προκαλεί την τριχόπτωση;

Η πιο συνήθης αιτία για την τριχόπτωση, σε γυναίκες και άνδρες είναι η Ανδρογενετικού τύπου Αλωπεκία. Αν και στις περισσότερες των περιπτώσεων κληρονομείται, δεν αποτελεί πάντα μια προβλέψιμη κατάσταση. Άλλα αίτια, αποτελούν το έντονο άγχος ή / και στρες του οργανισμού, καθώς και πρακτικές, που ταλαιπωρούν συγκεκριμένους τριχικούς θυλάκους π.χ. χτένισμα των μαλλιών σε σφικτή αλογοουρά και άλλα.

Ανάμεσα στους εξωτερικούς παράγοντες, που μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη των μαλλιών θα πρέπει να αναφέρουμε τη λήψη φαρμάκων, τις ασθένειες, τις λοιμώξεις καθώς και την έκθεση σε χημικές ουσίες. Η εγκυμοσύνη μπορεί, επίσης, περιστασιακά να οδηγήσει σε προσωρινή τριχόπτωση στις γυναίκες. Άλλες αιτίες τριχόπτωσης, περιλαμβάνουν, διάφορες νόσους, (όπως νοσήματα θυροειδούς ή αναιμία), ορισμένα φάρμακα (συμπεριλαμβανομένων των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων) ή παράγοντες τρόπου ζωής όπως το κάπνισμα, το στρες, η κατανάλωση αλκοόλ ή η έκθεση σε ακτίνες UV ή χημικές ουσίες. Ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε την αιτία της τριχόπτωσης είναι να επισκεφτείτε το Δερματολόγο σας.

  • Μπορεί να προληφθεί η τριχόπτωση;

Συχνά αναρωτιέστε εάν υπάρχουν αποτελεσματικές «σπιτικές» θεραπείες για να διατηρούνται τα μαλλιά σας υγιή. Ένα καλό σημείο για να ξεκινήσετε είναι η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής, πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά. Η ανεπάρκεια βιταμινών και σιδήρου μπορεί να είναι επιζήμιες, οπότε η πρόσληψη των εν λόγω θρεπτικών συστατικών, μέσω της διατροφής, είναι μια από τις καλύτερες θεραπείες πρόληψης για την τριχόπτωση.

Εάν η απώλεια μαλλιών σας οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες, τότε η αποτελεσματική θεραπεία αυτής μπορεί να επιτευχθεί με προσεγγίσεις, όπως τοπική ή συστηματική φαρμακευτική αγωγή ή ακόμη και η χειρουργική αντιμετώπιση, μέσω της μεταμόσχευσης μαλλιών. Διασφαλίστε, ότι έχετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μειώνοντας το άγχος, το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ. Τέλος, αποφύγετε ιατρούς ή κλινικές, που κάνουν λόγο για θαυματουργές θεραπείες.

  • Αποτελεί η μεταμόσχευση μαλλιών, μια θεραπευτική επιλογή για εμένα;

Εάν είστε διστακτικοί για την συγκεκριμένη χειρουργική πράξη, πιθανώς αναρωτιέστε για εναλλακτικές μη χειρουργικές επιλογές αποκατάστασης των μαλλιών. Ανάλογα με τα αίτια της τριχόπτωσης, μπορεί να διαπιστώσετε, ότι η βελτίωση της διατροφής σας, η μείωση των επιπέδων άγχους και οι φαρμακευτικές θεραπευτικές μέθοδοι μπορεί να επιφέρουν θετικά αποτελέσματα στα μαλλιά σας. Ωστόσο, το επίπεδο της βελτίωσης που μπορείτε να αναμένετε, πάντα θα πρέπει να το συζητάτε με τον δερματολόγο σας, καθώς εκείνος είναι σε θέση να σας ενημερώσει για την αποτελεσματικότητα κάθε μεθόδου, ανάλογα με την κλινική σας εικόνα. Σε κάθε περίπτωση, η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί μια ασφαλή μέθοδο αντιμετώπισης της αλωπεκίας, στις περισσότερες περιπτώσεις και πάντα σε συνεννόηση με τον εξειδικευμένο, σε αυτό το ιατρικό πεδίο, ιατρό.

  • Πόσο κοστίζει η μεταμόσχευση μαλλιών;

Το πιο καθοριστικό βήμα, προτού αναρωτηθείτε για το κόστος θα πρέπει να είναι ποια από τις δύο κύριες μεθόδους μεταμόσχευσης μαλλιών είναι η κατάλληλη για τη δική σας περίπτωση. Παράλληλα, το τελικό κόστος θα το καθορίσει ο ιατρός, που θα αναλάβει την επέμβαση, λαμβάνοντάς υπόψιν του και άλλους παράγοντες, όπως π.χ. αριθμός μοσχευμάτων, μέθοδος, δυσκολία λήψης μοσχευμάτων, έκταση περιοχής κάλυψης, κ.ά.

Η Follicular Unit Excision (FUE) μπορεί θεωρητικά να κοστίζει περισσότερο από την Follicular Unit Transplantation (FUT – strip harvesting) επειδή είναι μια πιο απαιτητική και εργώδης διαδικασία για τον ιατρό. Ωστόσο, υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και στις δύο διαδικασίες.

Κατά την εξέταση του κόστους μεταμόσχευσης μαλλιών, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου την αξία της χειρουργικής επέμβασης. Επιπλέον, επειδή τα αποτελέσματα είναι μόνιμα, πολλοί άνθρωποι βλέπουν τη χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών ως επένδυση για την εμφάνισή τους και τη συνολική τους εικόνα.

  • Πώς μπορώ να βρω έναν αξιόπιστο Δερματολόγο;

Εάν αντιμετωπίζετε τριχόπτωση και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις επιλογές σας, το καλύτερο είναι να συμβουλευτείτε έναν Δερματολόγο. Ο ειδικός Δερματολόγος θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την αιτία της τριχόπτωσης και να σας ενημερώσει για τις διάφορες επιλογές θεραπείας.

Είναι καλό να συμβουλευτείτε κάποιον Δερματολόγο, ο οποίος διαθέτει και την ειδική γνώση για τα θέματα του τριχωτού. Έτσι, θα είναι σε θέση να σας δώσει εξειδικευμένες απαντήσεις και σχετικά με τις θεραπευτικές σας επιλογές, όπως τη χειρουργική επέμβαση, τις ιατρικές θεραπείες και άλλες επιλογές.

Όπως ισχύει και με οποιονδήποτε άλλο ιατρό, βεβαιωθείτε ότι αισθάνεστε άνετα και ανοιχτά να του μιλήστε για την τριχόπτωση και να κάνετε τυχόν ερωτήσεις καθώς και να λύσετε τυχόν απορίες, που μπορεί να ανακύψουν.

Ο ιατρός Σωτήρης Θεοχάρης διαθέτει εικοσιπενταετή και πλέον ιατρική εμπειρία στις παθήσεις του τριχωτού και την αντιμετώπισή τους, τόσο την συντηρητική, όσο και την χειρουργική, που δεν είναι άλλη από την μεταμόσχευση μαλλιών.

Πηγή Άρθρου

https://bit.ly/2OAVMlO