//Θεραπεία Fractional Laser για ανάπλαση και ανανέωση του δέρματος.

Θεραπεία Fractional Laser για ανάπλαση και ανανέωση του δέρματος.

Στις μέρες μας, η κλινική δερματολογία καθώς και η αισθητική ιατρική είναι τομείς, που επωφελούνται, ιδιαιτέρως, από τη ραγδαία επιστημονική εξέλιξη. Στο πλαίσιο αυτό, οι εφαρμογές των lasers επεκτείνονται, όλο και περισσότερο και αφορούν τόσο στον τομέα της αισθητικής δερματολογίας όσο και της κλινικής, μέσω της αξιοποίησής τους στη θεραπεία και αφαίρεση διαφόρων μορφωμάτων.

Ειδικότερα, στον τομέα της αισθητικής δερματολογίας, η αιχμή του δόρατος αυτής της τεχνολογικής επανάστασης είναι η αισθητική βελτίωση του προσώπου και του σώματος. Στο πρότυπη δερματολογική κλινική Skin and Hair Medical Care διαθέτουμε διαφορετικά συστήματα lasers, που χρησιμοποιούμε είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμό, για το καλύτερο αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση.

Η θεραπεία Fractional Laser

Πρόκειται για την πλέον σύγχρονη και αποτελεσματική θεραπεία ανάπλασης και αναδόμησης της επιδερμίδας με σημαντικά πλεονεκτήματα, πετυχαίνοντας βελτίωση και ανανέωση στην υφή του δέρματος (peeling effect) και σμίκρυνση των πόρων του δέρματος  και  βελτίωση των λεπτών ρυτίδων. Παράλληλα, χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της φωτογήρανσης, ηλιακών κηλίδων-πανάδων, λεπτών γραμμών, ουλών ακμής, μετεγχειρητικών ουλών, ραγάδων (ραβδώσεων) κ.ά.. Δρα διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Η δερματολογική κλινική του Δρ. Σωτήρη Θεοχάρη μεταξύ άλλων μηχανημάτων laser τελευταίας γενιάς που απαρτίζουν τον εξοπλισμό της, διαθέτει δύο μηχανήματα Fractional Laser, πιστοποιημένα από τον FDA.

Fractional CO2 Laser Smartxide Touch

Το Fractional CO2 Laser Smartxide Touch, ανήκει στα ablative lasers και έχει πολλαπλές εφαρμογές.

Fractional CO2 Laser Smartxide Touch

Η καινοτόμος συνδυαστική δράση των CO2 laser με ραδιοσυχνότητες ( RF ) επεμβαίνει σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και περιοφθαλμική περιοχή, με σκοπό να διορθώσει ανεπιθύμητα σημάδια γήρατος όπως ρυτίδες και δερματική χαλάρωση, μέσα από την ταχύτατη αναγέννηση του κολλαγόνου. Το μεγάλο πλεονέκτημα του fractional ablative laser είναι η προσέγγιση ενός θεαματικού αποτελέσματος, που προκαλείται από ένα CO2 laser resurfacing, χωρίς επιπλοκές όμως και χωρίς μεγάλο χρόνο αποκατάστασης.

Fractional Laser (Laser Er: Yang Pixel 2940)

High Power Pixel 2940

Το High Power Pixel 2940 ανήκει στα fractional laser και προορίζεται για θεραπείες ανάπλασης, ελάχιστα επεμβατικές. Η θεραπεία προσφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα στην προς θεραπεία περιοχή, αφήνοντας παράλληλα την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος ανεπηρέαστη.

Η θεραπεία Fractional Laser μπορεί να εφαρμοστεί τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα και μπορεί να συνδυαστεί με πολλές άλλες θεραπείες, ενέσιμες ή μη, ανάλογα με το πρόβλημα, που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Το καταλληλότερο θεραπευτικό πρωτόκολλο, που εφαρμόζουμε, είναι μία συνεδρία ανά 20 με 30 ημέρες και συνολικά  3 με 5 συνεδρίες. Σε κάθε περίπτωση όμως, το πρωτόκολλο αυτό εξατομικεύεται, ανάλογα με την κλινική εικόνα και το ιστορικό του κάθε ασθενούς. Σε γενικές γραμμές, η καταλληλότερη χρονική περίοδος για την θεραπεία με Fractional CO2 Laser είναι όταν η ηλιοφάνεια βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα (από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Μάιο).

Συνοψίζοντας, τα fractional lasers αποτελούν μία ασφαλέστατη θεραπευτική μέθοδος, όταν τηρούνται οι στοιχειώδεις ιατρικοί κανόνες. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αποφεύγεται η εφαρμογή τους  την καλοκαιρινή περίοδο και να τηρούνται, αυστηρά,  οι κανόνες φωτοπροστασίας, ενώ χρειάζονται ελάχιστες ημέρες αποθεραπείας.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 210 9600 930 ή επισκεφθείτε τον κάτωθι σύνδεσμο.

https://bit.ly/2T6erpz