//Ο Δρ. Σωτήρης Θεοχάρης στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΔΑΕ

Ο Δρ. Σωτήρης Θεοχάρης στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΔΑΕ

Για ακόμη μια χρονιά, ενεργός ήταν η φετινή συμμετοχή του Δερματολόγου – Δερματοχειρουργού Σωτήρη Θεοχάρη στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριό Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας της ΕΔΑΕ. Φέτος, το συνέδριο της εταιρείας διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Makedonia Palace από τις 4 έως τις 7 Νοεμβρίου 2021, ενώ σε αυτό συμμετείχαν εκλεκτοί και διακεκριμένοι ιατροί της ειδικότητας με σημαντικές ομιλίες και διαλέξεις, στοχεύοντας στην πληρέστερη και εγκυρότερη ενημέρωση της επιστημονικής κοινότητας πάνω στα νέα επιτεύγματα και τις νεότερες εξελίξεις της.

Το συνέδριο περιελάμβανε ένα πλούσιο επιστημονικό πρόγραμμα με Συνεδρίες, Ειδικές Διαλέξεις, Φροντιστήρια και Αναρτημένες Ανακοινώσεις (e-posters), ενώ κάλυψε το σύνολο των θεμάτων της ειδικότητας, όπως η ψωρίαση, η ακμή, το μελάνωμα, η Παιδοδερματολογία, οι παθήσεις των ονύχων και των τριχών, η ογκολογία, η δερματοσκόπηση, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, η αισθητική δερματολογία και όλα όσα είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε.

Ο ιατρός Σωτήρης Θεοχάρης κατέχει τη θέση στο Προεδρείο σε δύο συμπόσια, το ένα με θέμα τη Δερματοχειρουργική και το δεύτερο με θέμα τη Βοτουλινική Τοξίνη, ενώ παράλληλα, κατείχε τη θέση ομιλητή με κεντρικό θέμα ομιλίας, την ισχαιμική νέκρωση του δέρματος από την εφαρμογή δερματικού εμφυτεύματος.

Όπως ανέφερε ο Δρ. Θεοχάρης στην ομιλία του, «η εφαρμογή των εμφυτευμάτων στο πεδίο της Αισθητικής Δερματολογίας δεν είναι πάντα επιτυχημένη και μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές, ιδιαίτερα, στην περίπτωση, όπου οι εφαρμογές αυτές δεν πραγματοποιούνται από έμπειρα ιατρικά χέρια».

Ο ιατρός συνέχισε, τονίζοντας, ότι “η τύφλωση αποτελεί μία από τις σπανιότατες επιπλοκές, που μπορεί να συμβούν, ενώ, η νέκρωση του δέρματος μπορεί να οφείλεται είτε σε ενδοαρτηριακή έγχυση είτε σε αυξημένη ποσότητα του υλικού, που εγχέεται στην περιοχή“.

Σύμφωνα με τον Δρ. Θεοχάρη, η Αισθητική Δερματολογία αποτελεί ένα ιδιαίτερα κρίσιμο πεδίο σήμερα, λόγω της ολοένα και αυξανόμενης ζήτησης, που υφίσταται, ωστόσο, κρίνεται απαραίτητη η σωστή επιλογή του ιατρού, που θα εφαρμόσει τις πράξεις αυτές με στόχο ένα φυσικό και καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Ο Δερματολόγος – Δερματοχειρουργός Σωτήρης Θεοχάρης μας δήλωσε σχετικά: «Φέτος, ήταν μεγάλη η χαρά, που μετά από ένα χρόνο καταφέραμε να παρευρεθούμε όλοι μαζί για το ετήσιο συνέδριο της ΕΔΑΕ. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου, που συνέβαλε τα μέγιστα για την άρτια διεξαγωγή του».