//ο Δρ. Σωτήρης Θεοχάρης στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας.

ο Δρ. Σωτήρης Θεοχάρης στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας.

Γλυφάδα, 04/11/2019

Δελτίο Τύπου

ο Δρ. Σωτήρης Θεοχάρης στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας.

Σε θέση Προέδρου, συντονιστή και ομιλητή.

Ο διακεκριμένος δερματολόγος, Σωτήρης Θεοχάρης κατείχε, για ακόμη μία χρονιά, ενεργό ρόλο στις εργασίες του 15ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας, που διοργάνωσε η ΕΔΑΕ και πραγματοποιήθηκε από τις 31 Οκτωβρίου έως και τις 3 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Στο επίκεντρο του επιστημονικού προγράμματος του συνεδρίου, το οποίο προσπάθησε να καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας, βρέθηκαν όλα τα νεότερα δεδομένα σχετικά με δερματικές παθήσεις, όπως η Ψωρίαση, η Ακμή, το Μελάνωμα, οι Παθήσεις του Συνδετικού Ιστού, οι Παθήσεις των Ονύχων και των Τριχών, η Κοσμετολογία, η Παιδοδερματολογία, η Ογκολογία, η Δερματοσκόπηση, κ.ά.

Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Δερματο-ογκολογία», με ενδεικτικές ενότητες, το μελάνωμα στα παιδιά, τις νεότερες εξελίξεις στο καρκίνωμα Merkel, τους όγκους των εξαρτημάτων του δέρματος κ.ά., ο Δρ. Σωτήρης Θεοχάρης κατείχε τη θέση του Προέδρου. Παράλληλα, διατέλεσε συντονιστής δύο εφαρμοσμένων φροντιστηρίων, με σημείο αναφοράς τα νήματα PDO και COG στην αισθητική Δερματολογία και την τοποθέτηση εμφυτευμάτων στο κάτω πρόσωπο.

Επίσης, ο κ. Θεοχάρης βρέθηκε στη θέση προσκεκλημένου ομιλητή με δύο ιατρικές παρουσιάσεις, κατά τη διάρκεια του ερχόμενου συνεδρίου. Η πρώτη ομιλία του ιατρού είχε ως κύριο άξονα την εφαρμογή της δερματοχειρουργικής στην καθ’ ημέρα δερματολογική πράξη. Η δεύτερη ομιλία του ιατρού αφορούσε στις σύγχρονες τεχνικές εφαρμογής της βοτουλινικής τοξίνης στο άνω και κάτω μέρος του προσώπου, μέσα από μια διαδραστική προβολή πραγματικών περιστατικών του ιατρού, με τη συμμετοχή της συναδέλφου δερματολόγου Dr. Landau Marina.

Ο Δερματολόγος – Δερματοχειρουργός Σωτήρης Θεοχάρης τόνισε σχετικά: «Για ακόμη μια χρονιά, έδωσα το παρών στον ιστορικό θεσμό του Πανελλήνιου Δερματολογικού Συνεδρίου της ΕΔΑΕ, που αποτελεί δείγμα και σπουδαίο δείκτη του δυναμισμού του κλάδου, μέσα από την προάσπιση του επιστημονικού αντικειμένου και την διαρκή ενημέρωση και εκπαίδευση της δερματολογικής κοινότητας. Ειδικότερα, θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω για την τιμητική τους πρόσκληση, τον Πρόεδρο κ. Ρηγόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα κ. Μπάρκη αλλά και σύσσωμο το Δ.Σ της ΕΔΑΕ, για το άρτιο από επιστημονικής αλλά και οργανωτικής πλευράς συνέδριο. Η πρότυπη δερματολογική κλινική Skin and Hair Medical Care αλλά και εγώ, προσωπικά, παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας, με επίκεντρο τον ασθενή και την παροχή ιατρικών υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών».

#DrTheocharis #skinandhair #medicalcare #dermatologyclinic #15thhellenicdermatologycongress #πανελληνιοσυνεδριοδερματολογιας #dermatology #venereology #edae #melanoma # #dermatologicsurgery #skincare #botox #face #antiaging #glyfada