//Να σας συστήσουμε τη Samantha!

Να σας συστήσουμε τη Samantha!

Η Skin and Hair συνεχίζει δυναμικά να σας ενημερώνει και να σας συστήνει αξιόλογες προσωπικότητες και καλλιτέχνες, που το έργο τους σχετίζεται με το δέρμα και την ανάδειξη του.

Μετά την Tessa, θα θέλαμε να σας συστήσουμε την Samantha Parkhouse, Βρετανίδα ζωγράφο, που εκφράζεται μέσα από τη ζωγραφική, τη γλυπτική και τη φωτογραφία.

Η Samantha ξεκίνησε την καριέρα της κερδίζοντας το Turner Contemporary Prize το 2012, «κρεμώντας» τη δουλειά της στο Turner Contemporary, Margate.

Συνέχισε να πραγματοποιεί 2 εξαντλημένες ατομικές εκθέσεις στην Albemarle Street, Mayfair, Λονδίνο και έχει συμμετάσχει σε μια συλλογή μικτών εκθέσεων στο Εδιμβούργο και το Λονδίνο.

Πιο πρόσφατα, η Samantha έχει εκθέσει στη Βασιλική Ακαδημία στην 250η επέτειο της Θερινής Έκθεσης, έχοντας επιμεληθεί το πιο διάσημο έργο της «Fortitude» 2018 (μέρος της «σειράς του καρκίνου»).

Την ίδια χρονιά, ολόκληρη η σειρά εκτέθηκε στη Royal Scottish Academy.

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό @samanthaparkhouseart, όπως μπορείτε να δείτε, η Samantha ζωγραφίζει ανθρώπους με δερματικές παθήσεις, ανθρώπους με λεύκη ή άλλα δερματικά νοσήματα.

Όπως επισημαίνει, επιθυμεί μέσα από τα έργα της να εγείρει θετικότητα και επαγρύπνηση καθώς και να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όσους, ζουν με δερματικές παθήσεις αλλά δεν αισθάνονται έτσι.

Μέσα από τα αριστουργήματά της καταρρίπτει το μύθο των προτύπων ομορφιάς, που παρουσιάζουν τα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και μας διδάσκει ότι η ομορφιά βρίσκεται στη μοναδικότητα, το πνεύμα και τη δύναμη.

Η τελευταία της συλλογή αποτελείται από μια σειρά έργων, που γιορτάζει την ομορφιά της λεύκης με αληθινά πορτραίτα ανθρώπων.

Το πρώτο της πορτρέτο είναι της Carissa, μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση και δύναμη ψυχής.

Η Samantha Parkhouse ζωγραφίζει την Carissa

Η ευαισθητοποίηση γύρω από τις παθήσεις του δέρματος είναι κάτι παραπάνω από θετική ανάρτηση ή μια φωτογραφία.

Η αποδοχή του δέρματός μας και η αναγνώριση των θετικών του στοιχείων απαιτεί χρόνο.

Εμείς, στην Skin and Hair, είμαστε εδώ για να αποτελέσουμε μέρος αυτού του ταξιδιού και να σας μυήσουμε στην πραγματική ομορφιά του δέρματος.

We Love Yourself