//Χρήσιμες Συμβουλές για την Υπεριδρωσία.

Χρήσιμες Συμβουλές για την Υπεριδρωσία.

H υπεριδρωσία αποτελεί μια παθολογική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από υπερβολική έκκριση ιδρώτα.

Η υπεριδρωσία, ανάλογα με την αιτιολογία, διακρίνεται σε ιδιοπαθή (πρωτοπαθή) και δευτεροπαθή, ενώ ανάλογα με την έκταση της εντόπισης της σε εστιακή και γενικευμένη.

Η πρωτοπαθής είναι συνήθως εστιακή και αφορά μασχάλες, παλάμες, πέλματα και πρόσωπο, ενώ, η δευτεροπαθής μπορεί να οφείλεται σε εμπύρετα νοσήματα, ενδοκρινολογικές και μεταβολικές διαταραχές, καρδιαγγειακές παθήσεις,  κακοήθειες, χρήση φαρμάκων κ.α.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η υπεριδρωσία μπορεί να αντιμετωπιστεί από τον ειδικό Δερματολόγο, ο οποίος και θα καθορίσει το είδος της θεραπείας, που είναι κατάλληλη για κάθε ασθενή.

Ποιοι είναι οι τρόποι να αντιμετωπίσετε την υπεριδρωσία;

Το πρώτο και καθοριστικό βήμα είναι η σωστή διάγνωση από τον ειδικό Δερματολόγο για να διαπιστωθεί η ύπαρξη ή όχι του συγκεκριμένου προβλήματος και να καθοριστεί η θεραπευτική προσέγγιση.

Τα παρακάτω μέτρα μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά σας και μπορείτε να τα εφαρμόσετε πάντα με την σύμφωνη γνώμη του δερματολόγου σας.

Πολύ σημαντικό για τους πάσχοντες είναι επίσης να ακολουθείτε ορισμένα μέτρα αυτοβοήθειας, όπως:

???? Να χρησιμοποιείτε προϊόντα που μειώνουν την παραγωγή ιδρώτα αντιιδρωτικά. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε τα ανθιδρωτικά προϊόντα ακριβώς με τον τρόπο που έχει συστήσει ο δερματολόγος ιατρός.

???? Να επιστήσετε την προσοχή σας – ακόμη και να σημειώνετε ποιοι παράγοντες εντείνουν την εφίδρωσή σας. (π.χ. κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων ή μπαχαρικών)

???? Αν η υπεριδρωσία εντοπίζετε στα πόδια σας καλό είναι να λάβετε μέτρα καθότι η υγρασία στην εν λόγω περιοχή αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης δερματικών λοιμώξεων (μυκητιάσεων) αλλά και κακοσμίας. Χρησιμοποιείται κατάλληλα υποδήματα, αλλάζετε συχνά κάλτσες, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο αντιιδρωτικό προϊόν τοπικά. Συμβουλευθείτε τον δερματολόγο σας για την σωστή χρήση του.

???? Να επιλέγετε ελαφρά ενδύματα, που επιτρέπουν στο δέρμα σας να αναπνέει, ενώ μπορείτε να έχετε εφεδρικά μαζί σας σε περίπτωση που βρεθείτε σε συνθήκες, που προκαλούν έντονη εφίδρωση.

???? Να κάνετε καθημερινά μπάνιο και στεγνώνετε επιμελώς το δέρμα σας, πριν την εφαρμογή του αντιιδρωτικού προϊόντος, που σας έχει συστήσει ο δερματολόγος σας.

Συμβουλευθείτε τον Δερματολόγο σας για τις ειδικές θεραπευτικές επιλογές, που έχετε, είτε συντηρητικές είτε ενέσιμες, μεταξύ των οποίων και η βοτουλινική τοξίνη.