//Γιατί δε χάνεις κοιλιακό λίπος;

Γιατί δε χάνεις κοιλιακό λίπος;

Η απαλλαγή από την διόγκωση της κοιλιάς δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ακόμη και με τη διατροφή και την άσκηση, τα περιττά λιποκύτταρα στην περιοχή της κοιλιάς και του  στομάχου μπορούν να παραμείνουν ακόμη και όταν άλλες περιοχές του σώματος αδυνατίζουν.

Αν έχετε αγωνιστεί να χάσετε το λίπος της κοιλιάς αλλά χωρίς αποτέλεσμα, ήρθε η ώρα να εξετάσετε τους πιθανούς λόγους για τους οποίους αυτό παραμένει στη θέση του.

1. Η μορφή του σώματος είναι γενετικά προκαθορισμένη

Αντιμετωπίστε το και δεχτείτε το! Δεν έχουν όλες οι γυναίκες το τέλειο σώμα σε σχήμα  «κλεψύδρας». Στην πραγματικότητα, το γυναικείο σώμα μπορεί να έχει μία ποικιλία σχημάτων, λόγω του τρόπου που το λίπος, γονιδιακά, έχει την τάση να τοποθετείται στο πλαίσιό του. Οι γυναίκες, για παράδειγμα, που έχουν το χαρακτηριστικό σώμα σε σχήμα «μήλου»  συχνά φέρουν περισσότερο λίπος γύρω από το μεσαίο τμήμα του.

Οι γυναίκες με σχήμα σώματος «μήλου» τείνουν επίσης να έχουν λεπτότερα χέρια, πόδια και γοφούς, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του βάρους τους τοποθετείται στη μέση.

2. Ο λανθασμένος τρόπος άσκησης

Η λανθασμένη προπόνηση (ή καθόλου προπόνηση) καθιστά δύσκολη την απώλεια αυτών των υπερβολικών κιλών στην κοιλιακή περιοχή. Η αερόβια άσκηση ( βάδισμα, jogging, χορός…) είναι το κλειδί για την καύση θερμίδων και λίπους, όπου  αυτό υπάρχει, σε συνδυασμό με μια σειρά από ασκήσεις σχεδιασμένες να στοχεύουν στην περιοχή της κοιλιάς.

3. Οι κακές διατροφικές επιλογές

Αυτό που τρώτε μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ικανότητά σας να χάσετε το λίπος της κοιλιάς. Η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, λίπος και υδατάνθρακες μπορεί να κάνει πιο δύσκολη την απώλεια αυτών των υπερβολικών κιλών και μπορεί επίσης να σας κάνει να νιώθετε διαρκώς κουρασμένοι.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας είναι να δώσετε στη διατροφή σας μια πλήρη αναδιαμόρφωση. Κόψτε τα «κακά» τρόφιμα και προσθέστε περισσότερα φρέσκα φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως στα γεύματά σας.

4. Η φυσική διαδικασία γήρανσης

Καθώς μεγαλώνετε, το σώμα τείνει να συσσωρεύει λιπώδη κύτταρα. Η περίσσεια λίπους τείνει να συγκεντρώνεται σε ορισμένα σημεία του σώματος, όπως η κοιλιά. Ενώ δεν μπορείτε να σταματήσετε τη διαδικασία γήρανσης, μπορείτε, ωστόσο, να βασιστείτε σε  καινοτόμες θεραπείες με χρήση μηχανημάτων σύγχρονης τεχνολογίας, για να απαλλαγείτε από το επίμονο λίπος γύρω από τη μέση σας.