//Περιποίηση του δέρματος μετά τις καλοκαιρινές διακοπές

Περιποίηση του δέρματος μετά τις καλοκαιρινές διακοπές

Το καλοκαίρι πέρασε, γεμίζοντάς μας όμορφες, ξέγνοιαστες στιγμές με ανανεωμένη διάθεση. Ταυτόχρονα, όμως, ταλαιπώρησε την επιδερμίδα μας.
 
Η αυξημένη ηλιακή ακτινοβολία κατά τους θερινούς μήνες, έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση δυσχρωμιών, ενώ η ζέστη οδηγεί το δέρμα μας στην αφυδάτωση, στην αύξησης της λιπαρότητας και στη δημιουργία πολλαπλών στρωμάτων νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια του.
 
Λεπτές γραμμές, ρυτίδες, πανάδες, αφυδατωμένη όψη από το θαλασσινό αλάτι, ξηρή επιδερμίδα, δέρμα ταλαιπωρημένο και θαμπό από τη συνεχή έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και την αυξημένη θερμοκρασία είναι μερικά από τα αρνητικά επακόλουθα, που πρέπει να προσέξετε.
 
Τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα η επιδερμίδα σας έχει άμεση ανάγκη από απολέπιση, ενυδάτωση και εν τω βάθει θρέψη, για να ξαναβρεί τη λάμψη και τη χαμένη ζωντάνια της.
 
Στη Δερματολογική Κλινική Skin and Hair Medical Care, κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, εφαρμόζουμε, αποτελεσματικά, βαθύ καθαρισμό σε συνδυασμό με ενυδάτωση, λεύκανση και θρέψη για την άμεση καταπολέμηση της αφυδάτωσης, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες του κάθε τύπου δέρματος.
 
Ειδικότερα προτείνουμε ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό πακέτο καθαρισμού, ενυδάτωσης και ανάπλασης που αποτελείται από 2 εφαρμογές HydraFacial και 1 εφαρμογή Exuviance.
Ο βαθύς καθαρισμός θα αποσυμφορήσει τους πόρους από το περιττό σμήγμα, θα αποβάλει τα νεκρά κύτταρα, επαναφέροντας τη χαμένη ελαστικότητα του δέρματος, ενώ αποτελεί το πρώτο στάδιο πριν από πράξεις που μπορεί να ακολουθούν, όπως:
 
  • ενέσιμα (botox – υαλουρονικό οξύ)
  • laser (fractional – QS – PDL)
  • dermabrassion
  • μεσοθεραπείες (αυτόλογη PRP και ετερόλογη)
  • fractional needling radiofrequency
πράξεις σαφώς περισσότερο επιθετικές, που απαιτούν απόλυτη προστασία από τον ήλιο έως και ανύπαρκτη έκθεση σ΄αυτόν.
 
Ταυτόχρονα δίνουμε οδηγίες για τη φροντίδα του δέρματος στο σπίτι, καθώς και δωρεάν δείγματα από εξειδικευμένα δερμοκαλλυντικά, ώστε να βελτιωθεί σημαντικά, η εικόνα του δέρματος σας.
 
Κλείνοντας, μιας και η Δερματολογία είναι πρώτα και πάνω από όλα ιατρική, προληπτικά προτείνουμε να πραγματοποιήσετε σε ειδικό δερματολόγο, δερματοσκόπηση και χαρτογράφηση σπίλων,  κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, ώστε να είναι δυνατός ο έγκαιρος προγραμματισμός – μέσα στο χειμώνα- τυχόν αφαίρεσης, “ύποπτου” για κακοήθεια σπίλου ή να διαγνωστούν τυχόν φωτοδερματοπάθειες.
 
Καλό φθινόπωρο, με ένα υγιές και όμορφο δέρμα!